Unatoč otežanoj epidemiološkoj situaciji, Umjetnička galerija Dubrovnik nudi pregršt zanimljivosti svim građanima. U prosincu su postavljene dvije izložbe, ona Lovre Artukovića i potom ona Katarine Alamat Kusijanović, a u ovom božićnom razdoblju su svi pozvani na sudjelovanje u kićenju božićnog drvca u galeriji. Voditeljica odnosa s javnostima Umjetničke galerije Dubrovnik, Magdalena Prkut, je istaknula kako su se situaciji prilagodili na najbolji mogući način i kako im je osnovni cilj svih zamisli bilo uključivanje građana u projekte.

-Mi smo se nekako kao i cijela kulturna scena u Gradu potrudili omogućiti našim sugrađanima što više sadržaja. U prosincu smo otvorili čak dvije izložbe, imamo jednu i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. To su izložbe za koje i sami posjetitelji kažu kako se mogu doći pogledati čak i više puta. U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala organizirali smo stručna vodstva poglavito razmišljajući o tome što pripremiti sugrađanima poštujući epidemiološke mjere, a opet da ih nečemu naučimo i da se podružimo.- dodala je Prkut.

Istaknula je kako su iznimno sretni odazivom građana, a u što bližoj budućnosti se ipak nadaju kako će se i život i umjetnost vratiti na staro kako bi mogli uspostaviti što bolju interakciju sa svojom vjernom publikom.

Cijeli razgovor s Magdalenom Prkut iz Umjetničke galerije Dubrovnik pogledajte od 30. minute.