Ukrajinski violinist Aleksey Semenenko kojeg dubrovačka publika najviše pamti kao dobitnika Nagrade Orlando 2016., večeras će nastupiti u atriju Kneževa dvora s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Koncertom će ravnati Christoph Campestrini, a na programu su Beethovenova Simfonija br. 7 u A duru te Brahmsov Koncert za violinu i orkestar. Početak koncerta je u 21 sat.

Aleksey Semenenko prepoznatljiv je po svojim strastvenim izvedbama koje resi “sjajna tehnika i intonacija, zanos, inteligencija, suptilnost i prekrasno fraziranje” (The Boston Musical Intelligencer), te “neusporedivo rafinirano umijeće muziciranja” (The Strad). Ove su odlike zapažene već na njegovom trijumfalnom nastupu na belgijskom glazbenom natjecanju Queen Elisabeth 2015. godine. Tijekom 2015. i 2016. godine u Europi i SAD-u nastupa na solističkim koncertima te uz Simfonijske orkestre Istočnog Connecticuta, DuPagea i Meridiana. Među orkestrima s kojima je nastupao kao solist su Moskovski virtuozi, Kijevski nacionalni orkestar i Sinfonietta Hungarica. Prošle godine s DSO-om i maestrom Nicholasom Miltonom otvorio je Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale. Christoph Campestrini sada održava vrlo aktivan raspored dirigiranja po cijelom svijetu u širokom spektru repertoara, nakon što se pojavio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Moskovskog radija, Njemačkim simfonijskim orkestrom Berlin, Frankfurtskim radio simfonijskim orkestrom, Orkestarom Mozarteum Salzburg, Bečkim radijskim simfonijskim orkestrom, Praškim radijskim simfonijskim orkestrom, Seoulskom filharmonijom, Državnim simfonijskim orkestrom Meksika i mnogim drugim. Glavni je gost dirigent Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

U nastavku najava koncerta u prilogu Dubrovačke televizije.