U organizaciji Centra za integrativni razvoj (CIR) i Dubrovačkih knjižnica, a u sklopu programa ”Ljeto u knjižnici”, integrativna psihoterapeutkinja Olivere Drutter održat će predavanje pod naslovom ”Zamisli život u ritmu muzike za ples”. Predavanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u petak, 18. lipnja 2021., s početkom u 18 sati.

U dječjoj dobi većina ljudi pokazivala je znatiželju, radoznalost i razigranost vođeni nekom jakom unutarnjom silom prema svakom izazovu. Osjećaj važnosti i ponosa u svemu što su činili je bio vidljiv i zanosan. U iskazivanju emocija su bili spontaniji. Bilo da su bili povrijeđeni, neprihvaćeni, neviđeni, uvijek se ta bol mogla vidjeti u očima, licu i tijelu. Sve što djecu frustrira i čini nemoćnima može se čuti i vidjeti kroz geste i pokrete. Dječji kapacitet za smijeh iz srca i veselje vibrira smijehom koji je zarazan.

Međutim, s godinama, puno se toga umanjilo, zatomilo i prilagodilo. U toj prilagodbi mnogo ljudi je svoje impulse zaustavilo, a svako ograničavanje čovjekovog temperamenta i prirode dovodi do nezadovoljstva. Sputavanjem prirode u ljudima se akumulira bijes, sram i krivnja zbog toga što su izdali sebe.

A onda dođe buđenje.

Vrijeme kada čovjek odluči uzeti stvari u svoje ruke. Vrijeme osobne promjene ili popularnog naziva ‘Osobni razvoj’. Na ovom predavanju Drutter će govoriti o povratku ljudskoj prirodi, esenciji i kapacitetima koje čovjek više želi u svakodnevici. Kako se vratiti ritmu svoga srca? Kako biti u snazi i ljubavi s vjerom da će sve biti u redu?

Predavanje je primarno posvećeno svim zainteresiranim osobama za edukaciju pri CIR školi, koje zanima Osobni razvoj ili edukacija za Tjelesno orijentirane psihoterapeute.

Zbog ograničenog broja sudionika za predavanje se potrebno prijaviti preko sljedeće poveznice: https://forms.gle/ARnfHsq7cPPVDSo69