Iako traje samo tjedan dana, festival Stradun Classic u kratkom je vremenu okupio zaljubljenike u komornu glazbu i vrhunske glazbenike u zajedničkoj potrebi za kvalitetnim koncertima klasične glazbe.

Posljednji koncert Mirror održat će se 2. listopada u Kneževu dvoru s početkom u 21 sat. Nastupit će već dobro nam znani glazbenici okupljeni oko festivala – klarinetistica Marija Pavlović, koja je ujedno artist in residence Orkestra te umjetnička voditeljica festivala. Uz nju sviraju violinist Gordan Nikolić, violončelistica Celine Flamen, oboist Tom Owen, Pieter Nuytten na fagotu te festivalski orkestar.

Program koncerta:
G. Tartini / arr. G. Jacob Concertino za klarinet i gudački orkestar
J. Haydn Simfonija concertante za obou, violinu, violončelo i fagot, op.84
D. Shostakovich Gudački kvartet br. 8 u C-molu, op.110, arr. za gudački orkestar

Oboist Tom Owen je istaknuo kako je prekrasan osjećaj okupiti ovakve glazbenike oko sebe te kroz jedan festival spojiti nekoliko glazbenih epoha. Naravno, jednako je važno što se održava u našem Dubrovniku, gradu prepunom kulture i umjetnosti. Stradun Classic oduševio je domaću i stranu publiku, a svi dosadašnji koncerti bili su odlično posjećeni. Praizvedba skladbe CALL na posljednjem koncertu uveličala je ionako odličan program. Spajanje domaćih i stranih glazbenika i ovaj je put ostvarilo odlične umjetničke rezultate, a DSO se veseli svojim budućim programima.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra (www.dso.hr), a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, Privrednom bankom Zagreb, Dubrovačkim knjižnicama i Rixos Premium Dubrovnik.