Toni Crnjak je izveslao zlato, a Lovro Čondrić srebro u konkurenciji sedam lakih seniora prvog dana 23. Međunarodne regate poznate pod nazivom ‘Jumbo’, a drugog, ujedno posljednjeg dana regate, njih dvojica su skupa u dvojcu bez kormilara lakih seniora bili najbolji.

Crnjak je u skifu slavio s vremenom 7 minuta, 46 sekundi i 37 stotinki, 5 sekundi i 6 stotinki brže od Čondrića i 12 sekundi i 78 stotinki brže od brončanog Tina Jednobrkovića iz zagrebačke Trešnjevke. U dvojcu bez Crnjak i Čondrić su do zlata stigli s vremenom 6 minuta, 57 sekundi i 39 stotinki što je 7 sekundi i 31 stotinku bilo bolje vrijeme od drugoplasirane posade Trešnjevke.

Ukupno pet medalja izveslali su Neptunaši pod vodstvom trenera Pava Bečića u Zagrebu. Toni Pulić i Maro Mojaš su bili srebrni u dvojcu bez mlađih juniora, a Roko Mucić brončani veslajući u juniorskom četvercu bez u kombinaciji s trojicom članova splitskog Gusara (Petar Gudić, Blaž Damjan Jurković i Boris Krstulović). Vrijeme četverca – 6 minuta, 46 sekundi i 32 stotinke što je bilo 11 sekundi i 44 stotinke slabije vrijeme od pobjedničke posade sastavljene od članova Mladosti i Istre.

Pulić i Mojaš su do srebra stigli s vremenom 7 minuta, 19 sekundi i 88 stotinki, zaostavši 2 sekunde i 31 stotinku iza kombinirane posade dva zagrebačka kluba, Trešnjevke i Mladosti. Posadi Istre, koja je bila treća, Neptunaši su pobjegli 3 sekunde i 57 stotinki. Srebro su osvojili u konkurenciji 13 posada.

Regata ‘Jumbo’ pokrenuta je prije 24 godine zahvaljujući viziji legende hrvatskog veslanja, osnivača i dugogodišnjeg predsjednika Veslačkog kluba ‘Jarun’ te velikog i istinskog sportaša Julija Boroše-Jumba, koji je u 81. godini života preminuo 2013. godine.

Više od 60 godina Julije Beroše Jumbo je bio aktivan veslač. Pet puta je bio prvak Jugoslavije u kategoriji mlađih seniora (u samcu te četiri puta u dvojcu na pariće) i dva puta seniorski prvak u dvojcu na pariće, četiri puta veteranski prvak bivše države u samcu, a na veteranskim svjetskim prvenstvima osvojio je čak 35 zlatnih medalja u raznim disciplinama. Nepuna tri mjeseca prije smrti izveslao je svoju posljednju utrku te tog 28. travnja 2013. pobijedio u najstarijoj kategoriji veterana u skifu na Inter City regati.

Prošle godine regata jedini put nije održana. Razlog je, naravno, bila loša epidemiološka situacija.