U organizaciji Triatlon kluba Podgorica na Plavnici je održan 6. Podgorički triatlon, Plavnica 2019. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 103 natjecatelja od čega je njih 88 (64 u pojedinačnoj konkurenciji i 24 u štafetama) bilo iz Crne Gore što je svakako jedan od najznačajnih pokazatelja rasta popularnosti i afirmacije triatlon sporta u Crnoj Gori, što je jedan od osnovnih ciljeva Triatlon kluba Podgorica, a tako i Podgoričkog triatlona.

 

Ovogodišnje izdanje Podgoričkog triatlona obilježile su malo visoke temperature, što je natjecateljima odgovaralo u vodi, ali ipak, na trčanju su mnogi osjetili, možda do sada, najvruću atmosferu Podgoričkog triatlona.

Najviše pažnje privukla je olimpijska distanca (1500m plivanje, 40km biciklizam i 10km trčanje) koju je prvi savladao Jakša Diklić iz Triatlon kluba Dubrovnik s vremenom 02:08:01h. Nakon njega kroz cilj su prošli Luka Čupić iz TK Herceg Novi i Đuro Mileusnić, iz istog tima kao i pobjednik – TK Dubrovnik. U konkurenciji dama najbrža je bila Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi, sa vremenom 02:30:29h, dok su drugo i treće mjesto zauzele natjecateljice iz TK Split Tamara Carević i Aleksandra Tot iz TK Kotor, stoji u objavi na stranici Podgoričkog triatlona