Osvojili smo još dvije medalje, ukupno tri na 78. Hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje se protekla četiri dana održalo na zagrebačkom Jarunu, a koje je okupilo više od tisuću natjecatelja iz svih hrvatskih klubova, piše na službenoj stranici Veslačkog kluba Neptun.

Zadnjeg dana prvenstva bogatiji smo za dva naslova doprvaka Hrvatske. Lovro Čondrić i Toni Crnjak su nastavili svoj niz. Drugu godinu za redom su doprvaci. Uspješniji od njih u A finalu bila je samo posada zagrebačke Trešnjevke. Čondrić i Crnjak su 2000 metara izveslali za 6 minuta, 48 sekundi i 49 stotinki. Imali smo dvije posade u finalu dvojca lakih seniora. Na kraju sedmi su bili Ivan Ban i Ivan Pecotić.

Drugo srebro osvojili su naši veterani Srđan Matijašević i Pero Mojaš, koji su srebro osvojili izveslavši tisuću metara za tri minute i 53 sekunde. Uspješniji od njih bio je samo dvojac Zagreba, koji je imao 5 sekundi i 94 stotinke bolje vrijeme, dok su od brončane posade Glagoljaša naši bili brži za više od 18 sekundi.

Korak do medalje ostali su Roko Mucić i Matija Medi u dvojcu u konkurenciji seniora u kojem je zlato uzela posada Mladosti, a u kojoj je veslao olimpijski pobjednik, Valent Sinković, i to s Dinom Rupčićem. U ‘A’ finalu nastupio je ove nedjelje i Toni Pulić, koji je bio šesti u skifu lakih seniora.

S 78. Hrvatskog prvenstva vraćamo se s dva srebra i broncom, koju je dan prije osvojio kadetski dvojac u sastavu Vito Šutalo i Ante Klešković.

Nastupili smo s više od 20 natjecatelja pod vodstvom trenera Pava Bačića, te Lovra Čondrića.