Prema izboru portala Fight Sight, Ante Delija je najbolji hrvatski borac u 2022. godini!

Ukupno šest kandidata bilo je ponuđeno u anketi. Lena Stojković kao svjetska i europska prvakinja u taekwondou, Barbara Matić kao svjetska prvakinja u judu, Antonio Plazibat kao prvorangirani Gloryjev izazivač u teškoj kategoriji činili su prvu polovicu izbora. Alen Babić, nositelj WBC Silver pojasa u bridger kategoriji, Filip Hrgović kao obvezni IBF-ov izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji predstavljali su boksače, a jedini MMA predstavnik na listi bio je Ante Delija.

Dubrovčanin je svoje mjesto na listi zaslužio osvajanjem PFL-ova turnira u teškoj kategoriji, a do nagrade od milijun američkih dolara došao je upisavši četiri pobjede u jednako toliko nastupa. 44 posto glasova u anketi otišlo je upravo Anti Deliji, a jedino mu je Antonio Plazibat donekle parirao s osvojenih 31 posto glasova. Treće mjesto pripalo je Alenu Babiću koji je s 9 posto glasova ostao daleko iza Delije i Plazibata.

Ante Delija u startu je i bio jedan od glavnih favorita, četiri MMA pobjede u jednoj kalendarskoj godini, od čega su tri došle prekidom, itekako su snažan argument za postati hrvatskim borcem godine u izboru Fight Sitea. Osvajanje PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji najveći je uspjeh u dosadašnjoj karijeri 32-godišnjeg borca iz Dubrovnika, piše fightsight.