Najbolji hrvatski MMA teškaš u lov na nove pobjede kreće 28. travnja, piše Fight site.hr

Za četiri i pol tjedna krenut će nova PFL avantura Ante Delije, novi lov najboljeg hrvatskog MMA teškaša na milijun dolara. 28. travnja održava se druga ovosezonska priredba PFL turnira, a na njoj će svoje mjesto naći borci teške i perolake kategorije. Odmah su otkriveni i rosteri boraca, ali i parovi prvog kola.

Što se tiče teške kategorije, osam boraca zadržalo je svoje mjesto od prošle sezone. To su sva četiri polufinalista pa su osim Ante tu i branitelj titule Bruno Cappelozza, Jamelle Jones te Denis Goltsov, kojeg je Delija savladao u polufinalu. Tu su još i Ali Isaev, pobjednik druge sezone kojeg su prošle sezone problemi s vizom koštali prilike da titulu obrani, odlični Brazilac Renan Ferreira te Stuart Austin i Klidson Abreu, koji su prošle sezone uskočili kao zamjene te su ove nagrađeni mjestom na regularnom rosteru. Dva su nova borca, Sam Kei iz Tonge i Brazilac Matheus “Buffa Scheffel.

Upravo Scheffel bit će prvi protivnik Ante Delije u ovoj sezoni. Riječ je o 29-godišnjem Brazilcu čiji je profesionalni omjer 15-7, a 11 pobjeda ostvario je nokautom. Ono čime se ipak ne može pohvaliti je činjenica da je pet puta istom metodom poražen. Do sada je nastupao uglavnom po brazilskim promocijama.

Ante bi trebao na papiru biti veliki favorit, no ne zaboravimo da je tako bilo i protiv Bruna Cappelozza u prvom prošlosezonskom kolu. Tada je Ante naučio lekciju da u PFL-u nema loših boraca i sigurno Ray Sefo i ekipa ne bi angažirali ovog da kod njega nisu vidjeli kvalitetu kakvu za svoj turnir traže. Do sada se borio u poluteškoj kategoriji, a neuspješno je nastupio i u posljednjoj sezoni UFC-ovog Contender Seriesa. Tamo ga je nokautirao Azamat Murzakanov, neporaženi borac koji je time zaradio ugovor i ovog mjeseca impresivno debitirao u Octagonu.

Cappelozza će novu sezonu otvoriti borbom protiv Stuarta Austina, Ferreira će se boriti protiv Jonesa, a Ali Isaev čeka Klidsona Abreua. Preostali par prvog kola čine Goltsov i Kei.

U turniru perolake kategorije neće biti ozlijeđenog branitelja naslova, Movlida Khaybulaeva, ali zato su tu pobjednik prve dvije sezone, Lance Palmer te prošlosezonski finalist Chris Wade. Upravo oni će se boriti međusobno već u prvom kolu. U turniru su još Brendan Loughnane, donedavni UFC borac Boston Salmon te preostalih pet boraca, koje možete vidjeti ispod teksta među popisom borbi prve priredbe.

Priredbu će, ako ćemo se voditi prema službenoj PFL stranici, predvoditi Cappelozza i Austin, dok se Delijina borba nalazi usred glavnog programa.

PFL 2 2022. – Popis borbi

Bruno Cappelozza vs. Stuart Austin
Brendan Loughnane vs. Ryoji Kudo
Ante Delija vs. Matheus Scheffel
Renan Ferreira vs. Jamelle Jones
Lance Palmer vs. Chris Wade

Bubba Jenkins vs. Jo Sungbin
Denis Goltsov vs. Sam Kei
Ali Isaev vs. Klidson Abreu
Sheymon Moraes vs. Boston Salmon
Alejandro Flores vs. Saba Bolaghi