Aria Daniel Dinata, igrač BK Dubrovnika, osvojio je svoj prvi međunarodni turnir u Latviji nakon pet vrhunskih izvedbi. Na putu do titule Daniel je slavio protiv osmog, šestog i u konačnici četvrtog nositelja turnira, dok je on sam u turnir ušao kao nepostavljeni igrač.

Osjećam se umorno i sretno. Nisam mislio prije početka turnira da ga mogu osvojiti tako da je jako dobar osjećaj biti pobjednik svog prvog međunarodnog turnira. No uskoro dolaze novi turniri i moram biti spreman za njih“, rekao nam je Daniel nakon pobjede.

U prvom je kolu eliminirao osmog nositelja iz Njemačke Briana Holtschkea rezultatom 21-12, 22-20. Uslijedio mu je dvoboj protiv Estonca Karla Kerta, kojeg je riješio sličnih rezultatom (21-19, 21-12).

Četvrtfinale donijelo mu je okršaj protiv Engleza Nadeema Dalvia, koji mu je prvi otkinuo gem. Daniel je uzeo prvi gem rezultatom 21-17, da bi mu Englez uzvratio u drugom i slavio 21-16. U odlučujućem gemu Daniel nije dozvolio iznenađenje i rezultatom 21-17 plasirao se u polufinale.

Tamo ga je čekao Francuz Leveque. Nakon relativno lakog prvog gema koji je Daniel držao pod kontrolom, Francuz je vodio većinu dijela drugog gema, da bi ga naš igrač u konačnici pretekao i osigurao prvo finale u pojedinačnoj konkurenciji.

Nekoliko sati kasnije uslijedio je okršaj protiv Izraelca Daniila Dubovenka. Obojica su ušla u meč poprilično umorni, no to ih nije spriječilo da odigraju brutalan meč koji je završio predajom Dubovenka.

Izraelac je krenuo odlučno u meč i rano stekao veliku prednost u prvom gemu (7-0), koju Daniel nije uspio nadoknaditi do kraja. Dubovenko je uzeo prvi gem rezultatom 21-15. U drugom je do polovice gema bio egal, a onda se Daniel odlepio na nekoliko poena prednosti, te stigao do 4 gem-poena (20-16).

Uporni Izraelac nije odustao, dostigao je zaostatak i čak izborio meč-loptu (21-20). U velikoj drami drugog gema Daniel je iskoristio svoju tek osmu priliku i poravnao na 1-1 u gemovima.

U trećem Izraelac ponovno kreće žestoko, vodi 5-0, no za razliku od prvog gema, Daniel se do intervala vratio i preokrenuo rezultat. Nakon dva poena igre u drugom intervalu i jednog poena koji je trajao preko minute, Daniel je osvojio izmjenu, obojica su pala na pod od grčeva, a Izraelac je nakon kratke stanke odlučio predati meč jer nije mogao stajati na nogama.

Čak su ga i na proglašenju pobjednika kolege morale podići na stepenicu pobjedničkog postolja, jer nije bio sposoban to napraviti samostalno.