U dvorani zagrebačkog American Top Teama održane su polufinale borbe FNC Armagedon turnira. Oba borca dubrovačkog Gladiatora upisali su poraze, Luka Milidragović od Marka Bojkovića, a Gordan Lovrić od Nina Škirljeja.

Nakon sedam polufinalnih FNC Armagedon borbi, poznato je tko su finalisti u sve četiri kategorije. U perolakoj kategorije će revanš svoje sjajne borbe iz prvog kola odraditi Daniel Bažant i Nino Škrijelj, dok će u lakoj kategoriji za titulu pobjednika snage odmjeriti dva mlada borca, Patrik Čelić i Marko Bojković. U velteru ćemo gledati duel dva zagrebačka kluba, između Marka Ostaneka iz Bana i Jakoba Kosića iz ATT-ja. ATT ima svog predstavnika i u finalu srednje kategorije. To je Đani Barbir kojeg čeka fenomenalni okršaj protiv Andija Vrtačića iz pulskog Trojana.

Marko Bojković def. Luka Milidragović – Jednoglasna sudačka odluka (nakon tri runde)

Dva mlada momka potvrdili su kako organizator nije pogriješio kad im je dao poziciju glavne borbe ove priredbe. A ista je odmah započela uz postavljanje visokog tempa, gdje je Bojković agresivniji. Krajem prve minute Bojković borca iz Dubrovnika kratko izbacuje iz balansa, ali ne uspijeva napraviti nešto više. Nastavlja napadati 19-godišnjak iz Ahileja, na što Milidragović sjajnim udarcem kontrira, nakon čega slijedi otvorena akcije krajem druge minute runde uz desetak sekundi otvorenih izmjena. Sredinom runde Bojković ulazi u rušenje i odvodi borbu na pod. Gornju poziciju držao je pola minute, nakon čega Milidragović okreće situaciju i hvata gušenje iz kojeg Bojković izlazi te dolazi u gornju poziciju koju kontrolira minutu i pol do kraja runde te radi štetu kojom si bodovno osigurava prvu dionicu.

Milidragović je odmah na početku druge runde osjetio distancu i krenuo stvarati probleme svom protivniku. Uspješno je radio i većinom preciznim direktima skupljao bodove do polovice runde, kad lijevim direktom u bradu kratko šalje Bojkovića na stražnjicu, no ovaj se odmah ustaje. Podiže tada Marko svoju agresivnost i žestoko napada, pogodivši nekoliko udaraca. Uspio je Bojković nakon toga doći do rušenja, a bilo je to minutu i pol prije kraja runde. Jedno vrijeme držao je gornju poziciju, no bježi iz nje borac iz Dubrovnika te dolazi u prednost, ali ponovno ju brzo gubi. Sam kraj runde pripao je Bojkoviću, ali to nije bilo dovoljno da izbori pobjedu nakon dvije runde, nego se otišlo u treću.

Odlučujuća runda ipak nije krenula u visokom tempu kao prve dvije. Pogađa Luka u početku direktom, dok također brani Bojkovićeve pokušaje rušenja. Obranio je i onaj nakon minutu i pol borbe, no nakon njega je napravio grešku pokušajem dolaska do hvata za anakonda gušenje. Bojković vrlo inteligentno preuzima gornju poziciju i kontrolira borbu do 90 sekundi prije kraja, kad sudac reagira i vraća ih na noge. Napao je tada Milidragović, no točno na ulasku u posljednju minutu prolazi udarac Bojkovića iz kontre. Time je smirio situaciju, uhvatio nogu i još jednom odveo borbu na pod. Uspio je održati kontrolu situacije sve dok kraja te je time osigurao pobjedu jednoglasnom odlukom i mjesto u finalu.

Nino Škrijelj def. Goran Lovrić – Tehnički nokaut (udarci), 2. runda (3:44)

Nakon pola minute ispitivanja snaga, Škrijelj prvi napada, ali Lovrić odmah kontrira i serijom udaraca dovodi Crnogorca do ograde. Pokušao je Škrijelj ulaskom u noge, no snašao se Lovrić i zadržao dobru poziciju. Ipak, dobru tranziciju je napravio Škrijelj i doveo ga leđima do ograde kaveza. Uskoro dolazi do još jedne tranzicije te Lovrić kratko kontrolira klinč. Ulaskom u treću minutu runde, Škrijelj dolazi do rušenja nakon kojeg brani pokušaj giljotine, a nakon otprilike minute je u bočnoj kontroli. Držao je Nino gornju poziciju, pokušao je udarcima, no neku značajniju štetu nije uspio napraviti.

Pola minute trebalo je Škrijelju za prvo rušenje u drugoj rundi. Ostao je miran u gornjoj poziciji sve dok nije vidio priliku za udarce te je pogodio nekoliko njih. Nakon te serije uzima još jedan mali odmor, da bi ulaskom u treću minutu runde krenuo Nino u novi napad. Izdržavao je Lovrić udarce, no nije uspijevao pobjeći iz pozicije. Sredinom runde nova bočna kontrola za Škrijelja, iz koje se nakon otprilike pola minute prebacuje u “full mount”. Lovrić i dalje izdržava sve napade, no ne odgovara. Nastavio je tako Škrijelj raditi sve dok nije došao sudački prekid, budući da je bilo jasno kako Crnogorac ima kontrolu te da se vjerojatno do kraja ništa ne bi promijenilo.

IZVOR Fightsite.hr