Prvi puta je Hrvatska na ovom turniru, u nekom trenutku utakmice gubila. Prvi puta je Hrvatska u Rotterdamu ‘naletjela’ na suparnika koji se ozbiljno, dobro, kvalitetno postavio, te je prvi puta Hrvatska u poluvremenu još, bila u egalu. Dakako, sve navedeno neovisno koliko činjenično bilo točno, ipak nije spriječilo Barakude za dolaskom i do treće, zaslužene pobjede u jednako toliko odigranih utakmica.

SKUPINA ‘B’, 3. KOLO Hrvatska – Francuska 13:10 (3:2, 2:3, 5:2, 3:3)

Temeljni razlog zašto su Francuzi bili u početku i u rezultatskoj kraćoj prednosti (2:0 u prvoj i 5:4 i drugoj četvrtini), mogli bi svakako i uz određenu kvalitetu francuskih igrača, pripisati i ponešto nepotrebne napadačke užurbanosti Barakuda. Malo previše brzanja, težnji kompliciranijim rješenjima, ranim ili preranim završavanjem napada, otežalo nam je posao u napadu. Svakako i podatak da je francuska obrana bila vrlo slična našoj u prve dvije utakmice – pokretljiva, presing, pa zonski presing. Tu možda u početku nije bilo najboljeg snalaženja kod naših igrača.

Iako, i u tom razdoblju igre se mora zamijetiti dobro plivanje, bilo je i protunapada (Fatović za vodstvo 3:2 i 4:3), kao i odlične partiture obojice centara, Vrlića i Lončara. Oslanjanje na sidraše u trenucima kada bilo da ne ide vanjski šut ili je blok predobar, dosta je logična opcija pod uvjetom da imate silinu na 2 metra. Upravo to Hrvatska dakako ima.

Odluka o pobjedniku donesena je u trećoj četvrtini, odnosno upravo onda kada smo zaigrali nešto malo smirenije (to ne znači i sporo), racionalnije, vrebajući priliku ako treba i do posljednjih sekundi napada. Bušlje je treću dionicu otvorio šutom s vanjske pozicije za vodstvo (6:5) na koje je Francuska brzo odgovorila Canonne za 6:6), ali onda slijedi presuda. Odličan šut, vrlo hitar, potpuno iskosa s desne strane Lovre Miloša nakon sjajnog prebačaja s lijeve strane; potom Joković s igračem više; Bukić iz peterca kojeg je iznudio Fatović u kontri i konačno Garcia s desne strane. Minutu i pol do kraja te dionice, 10:6 za Hrvatsku.

Ono što nije trebalo, pomanjkanje koncentracije, je primiti gol sekundu prije kraja te dionice (Bouet ispred Burića) za 10:7.

Sada nam slijedi, u sljedećem 4. kolu utakmica protiv vjerojatno najjačeg suparnika u skupini, susret za prvo mjesto, utakmica protiv Rusije (srijeda, 14.30 sati), dakako uz prijenos na HTV 2.

Andro Bušlje MVP susreta

Nakon Lovre Miloša protiv Rumunja, pa Luke Bukića konta Nizozemaca, sada imamo najboljeg pojedinca utakmice iz redova naše reprezentacije i nakon sraza s Francuzima. To je kapetan Barakuda Andro Bušlje.