Boćari Torcide Osojnik pobjednici su Kupa Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu. Oni su u četvrtfinalu bili bolji od Orebića, u polufinalu su pobjedili Mokošicu, a u samom finalu pobijedili su Slavena. Završnica Kupa Županije održala se u boćarskoj dvorani u Putnikoviću a nastupili su klubovi: Orebić, Slaven, Torcida Osojnik, Postranje, Sokol, Mokošica i Slivno, dok osmog kluba u završnici nije bilo jer Prud nije došao na natjecanje, pa je Postranje voljom ždrijeba ušlo direktno u polufinale.

Slaven je već drugu godinu za redom osvojio 2. mjesto, u četvrtfinalu su pobjedili prvoligaša Slivno, a u polufinalu Postranje. Do polufinala je stigla i Mokošica, gdje je poražena od pobjednika Torcide Osojnik.

Torcida Osojnik se kao pobjednik Kupa Dubrovačko-Neretvanske županije plasirala na završnicu Kupa Hrvatske koja će se održati 14.-15.10.2023. u Vukovaru i Ceriću. Na završnici Kupa za pobjednika Torcidu Osojnik nastupali su: Srećko Bajo, Stanko Matković,, Božo Žmirak, Stijepo Memunić, Stijepo Njirić i Damir Milošević.

Za Slaven su igrali: Ivo Trković, Niko Sukno, Pero Šiša i Miho Bokarica, za Postranje: Štefi Ljubimir, Luka Kelez, Đuro Šabadin, Antonio Šabadin i Nikola Pendo, za Mokošicu: Ante Čikato, Ivo Jeljenić, Vlaho Čikato, Mislav Kristović, Tomislav Marušić i Ivo Matković, za Slivno: Nino Čović, Đorđe Grbić, Marin Vučković i Nenad Vučković, za Sokol: Božo Đuka, Luko Hendić, Stjepan Stojić, Ivan Pulić i Tonći Bulat, za Orebić: Jozo Roso, Matko Čepo, Željko Čepo i Jure Bikić.

Rezultati završnice:
Četvrtfinala:
Torcida Osojnik – Orebić 13:1
Slivno – Slaven 4:11
Sokol – Mokošica 7:8
Postranje (bb)
Polufinala:
Torcida Osojnik – Mokošica 13:0
Slaven – Postranje 9:7
Finale:
Torcida Osojnik – Slaven 11:8