Od 23.-26.07. održano je prvenstvo Hrvatske za juniore u Jadranovu, Driveniku, Selcu, Hreljinu i Rijeci. Svečanost otvaranja, ždrijeb za sve discipline održavalo se u Jadranovu, igralo se i na vanjskim terenima u Driveniku, Selcu i Hreljinu, dok se u boćarsku dvoranu Podvežica išlo igrati zbog kiše i nemogućnosti igranja na vanjskim terenima u tim trenucima.

Natjecanja su se odvijala u 6 disciplina (bližanje i izbijanje u krug, štafetno izbijanje, parovi, brzinsko izbijanje, precizno izbijanje i pojedinac), ove godine u svakoj od tih disciplina nastupilo je do 32 najboljih iz cijele Hrvatske. Našu Županiju predstavljali su Marko Batinić (BK Hvidra Gromača) i Karmelo Vučković (BK Slivno) sa voditeljem Lukom Hendić.

Naši juniori nastupili su u svih 6 disciplina, a sistem igranja ove godine bio je taj da se nije imalo popravnog, već se odmah igralo eliminacijski, tako da je veoma bitno bilo imati sreće u ždrijebu i izbjeći najbolje. U jakoj konkurenciji, ostvaren je očekivani rezultat, gdje su ostvarena 2 plasmana među 8 najboljih, što za sljedeće prvenstvo Hrvatske za juniore donosi dodatna mjesta za našu Županiju. Najbolji plasman ostvario je Karmelo Vučković koji je u disciplini pojedinac osvojio 6. mjesto. Prve dvije utakmice odigrao je u dvorani u Rijeci gdje je najprije pobijedio Karla Jakominića (Vargon) 13:0, u drugoj utakmici za ulazak u najboljih 8 bio je bolji od Adriana Šipeka (Sveti Jakov) 10:6.

U obje utakmice pokazao je odličnu igru, vidjelo se da mu odgovara igrati u dvorani jer njegov klub za koji nastupa BK Slivno svoje utakmice igra u boćarskoj dvorani u Metkoviću. U Utakmici za medalju, odnosno za ulazak u polufinale igralo se ponovno na vanjskim terenima u Jadranovu i tu utakmicu Karmelo Vučković je izgubio od Matije Valenčić (BK Vargon). U disciplini štafetno izbijanje Marko Batinić i Karmelo Vučković osvojili su 8. mjesto. Tako su na osnovi ovih plasmana u pojedincu i štafetnom izbijanju osigurana 2 dodatna mjesta za prvenstvo Hrvatske za juniore za 2021. godinu. Najbolji junior Hrvatske postao je Filip Klarić (BK Svet Jakov) iz Primorsko-goranske županije.

Plasmani juniora Dubrovačko-neretvanske županije:
Bližanje i izbijanje u krug:
Marko Batinić (Hvidra Gromača) – 14. mjesto,
Karmelo Vučković (Slivno) – 19. mjesto,
Štafetno izbijanje: Marko Batinić, Karmelo Vučković – 8. mjesto (dodatno mjesto za sljedeće PH);
Parovi klasično:
Marko Batinić, Karmelo Vučković – 10. mjesto;
Precizno izbijanje:
Karmelo Vučković – 18. mjesto;
Marko Batinić – 24. mjesto;
Brzinsko izbijanje:
Karmelo Vučković – 11. mjesto;
Pojedinac klasično:
Karmelo Vučković – 6. mjesto (dodatno mjesto za sljedeće PH);
Marko Batinić – 17. mjesto.