Najmlađi boćari Županije (kadeti) sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo na boćalištima u Ročkom polju i Roču u Istri što spada u područje grada Buzeta.

 

Na prvenstvu su sudjelovali kadeti Stijepo Batinić i Marko Mikelj članovi BK Hvidra Gromača. Najviše uspjeha Batinić i Mikelj su imali u parovima gdje su osvojili 4. mjesto i brončanu medalju. Najprije su u svojoj skupini ostvarili 2 pobjede i kao prvi iz te skupine ušli u četvrtfinale.

U četvrtfinalu bili su bolji od predstavnika Istre N. Macen, L. Šimac rezultatom 10:9. U polufinalu su izgubili od kasnijih prvaka Hrvatske F. Klarić, L. Tus iz Primorsko-goranske županije rezultatom 6:8.

U utakmici za 3. mjesto bolji su bili Istrani F. Popović, M. Matošević rezultatom 13:1. Stijepo Batinić je imao dobar nastup i u preciznom izbijanju gdje je osvojio 6. mjesto, što našoj Županiji donosi dodatno mjesto na prvenstvu Hrvatske za kadete sljedeće godine u ovoj disciplini. U svakoj od 6 disciplina nastupilo je po 16 najboljih kadeta iz cijele Hrvatske.

Plasmani kadeta Dubrovačko-neretvanske županije:
Bližanje i izbijanje u krug:
Stijepo Batinić (BK Hvidra Gromača) – 10. mjesto;
Parovi klasično:
Stijepo Batinić, Marko Mikelj (BK Hvidra Gromača) – 4. mjesto (brončana medalja);
Precizno izbijanje:
Stijepo Batinić – 6. mjesto;
Pojedinac klasično:
Stijepo Batinić – 13. mjesto;
Brzinsko izbijanje:
Stijepo Batinić – 14. mjesto.