Autoklub Pelješac Racing sezonu Prvenstva Hrvatske završio je dvostrukim slavljem u Kupu
povijesnih automobila. Završnicom na Grobniku osigurao je prvo mjesto u poretku klubova, a predsjednik Kluba Anto Prnić potvrdio je naslov prvaka u ukupnom poretku. Tako su tri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije na samom vrhu hrvatskog automobilizma.

Uz AK Pelješac Racing koji je osvojio KPA, naslovima se mogu pohvaliti i Autoklub Župa dubrovačka koji je prvak brdskih utrka i Autoklub Dubrovnik Racing s naslovom prvaka kružnih utrka.

Na 13. Nagradi RI autosport 2022. Autoklub Pelješac Racing potvrdio je prvo mjesto u poretku klubova i tako osvojio naslov prvaka prve sezone Kupa povijesnih automobila. U ukupnom poretku i poretku juniora iste discipline Anto Prnić, predsjednik Kluba, ponio je titulu najboljeg. Natjecanjem na Automotodromu Grobnik pokraj Rijeke ove je nedjelje završena sezona Prvenstva Hrvatske u kronometru na kojem se vozio i Kup povijesnih automobila.

Osim Prnića, na ovom je natjecanju nastupio i njegov klupski kolega Duje Prižmić koji je sezonu završio drugim mjestom u poretku juniora KPA-a. Kup povijesnih automobila nova je disciplina u kojoj se moguće natjecati od ove godine, a nastupiti se može samo s tehnički ispravnim povijesnim vozilom.

U poretku klubova na brdskim utrkama AK Pelješac Racing ove se godine plasirao na visoko deveto mjesto od 35 aktivnih klubova.

Inače, Autoklub Pelješac Racing osnovan je u Potomju na poluotoku Pelješcu i aktivno djeluje već 20 godina. Posljednje dvije godine pod vodstvom je predsjednika Anta Prnića koji je tu ulogu preuzeo nakon smrti oca Boža Prnića – piše u priopćenju iz AK Pelješac racing.