Dramatična večer, u biti već i noć u Larissi. Nakon što je poslijepodnevnim još satima srijede završena utakmica Hrvatska – Izrael (7:7), činilo se da je Izrael u četvrtfinalu zbog jednog boda više, a prenesenog iz prvog dijela natjecanja. To je i bio razlog žalbe hrvatske reprezentacije.

Naime, nakon prvog dijela natjecanja, prve skupine, prenosili su se bodovi u drugu skupinu. Rečeno je na početku, SVI bodovi. Skupina A u kojoj je bila Hrvatska je bila jedina s 4 reprezentacije, dok su sve ostale ima po tri sastava. Potom su, ali tijekom natjecanja, promijenjene propozicije, te su sastavima iz A skupine brisani bodovi iz utakmice s posljednjeplasiranom reprezentacijom. Sastavom Turske. Budući da je Hrvatska pobijedila Tursku (7:4), naše su djevojke ostale bez 2 boda.

U drugi dio natjecanja su tako ušle bez boda, a osvojile su po bod protiv Španjolske i Izraela i imale ukupno 2 boda. Izrael je pak imao 3 boda. Stoga je razumljivo, hrvatska reprezentacija podnijela žalbu i ona se rješavala doslovno satima. Konačna odluka je donesena malo iza 23.00 sata po grčkom vremenu – Hrvatskoj su vraćena 2 boda protiv Turkinja, te su naše cure s ukupno 4 boda pretekle Izrael i ušle u četvrtfinale!

Ovo je bila “utakmica” koja je trajala 4-5 sati. Hvala Bogu, završila je sa sretnim epilogom po nas. Ne znam sada što reći. Ludi smo od sreće, zadovoljstva i ponosa. Zaslužili smo, osvojili smo ta dva boda, a temeljem i njih smo ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola – u kasne će, već ponoćne sate iz Grčke, hrvatski izbornik Marko Ćurić

Hrvatska će utakmicu četvrtfinala igrati u četvrtak, 25. kolovoza, od 19.45 sati po našem vremenu i to protiv domaće reprezentacije Grčke.

Što se same utakmice s Izraelom tiče, naše su se djevojke uspjele dvaput vraćati iz jačeg rezultatskog zaostatka. U početku utakmice kada je Izrael poveo 2:0, hrvatske su igračice uzvratile s tri uzastopna pogotka do sredine druge četvrtine za potpuni preokret na 3:2 u našu korist! Sada je došao red na Izraelke. Njihova je niska uzastopnih golova bila još veća – četiri zaredom, za vodstvo 6:3 u prvoj minuti treće dionice. Ipak, izabranice trenera Ćurića su se još jednom potpuno vratile u susret. Stipanov dvaput i Glas jednom pogodile su suparničku mrežu za izjednačenje – 6:6. Bilo je to samo tri minute do kraja.

U sljedećem je napadu Izrael pogodio za novo vodstvo 7:6, koje je uspjela anulirati Nika Alamat pogotkom za 7:7.