Već tradicionalno, šahovski vikend u Međugorju održan je u organizaciji ŠK Brotnjo iz Čitluka, a okupio je velik broj djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Na prigodnim simultankama, predavanjima i nedjeljnom turniru okupilo se, družilo i igralo šah njih preko 120.

Igralo se u tri dobne skupine U12 (mlađi kadeti), U16 (kadeti) i U20 (juniori). U najbrojnijoj skupini, onoj U16, član Šahovskog kluba Dubronvik Matej Perak osvojio je 5 i pol bodova (od mogućih 7) te na taj način zauzeo ukupno treće mjesto i srebrnu medalju za podkategoriju U14.

Bravo, Matej, rezultat za svaku pohvalu!

Ono što Matejev uspjeh čini još i većim je to što se natjecao u dobnoj skupini u koju je tek zakoračio pa je većina sudionika bila starija od njega.

I ostali članovi ŠK Dubrovnik ostvarili su zapažene rezultate što zbilja ohrabruje imajući u vidu kako su neki od njih tek nedavno kročili u šahovski svijet.

Tako je u kategoriji U12 Roko Grgičević osvojio 4 i pol boda (od 7), Maksim Vlašić 4/7, Ana Perak 3.5/7, Luka Marković 3.5/7 i Toni Vlašić 2.5/7.

U kategoriji U16, osim Mateja Peraka, nastupila je i naša članica Maja Franulović i osvojila 3/7.

Spomenut ćemo i to da je nastupio lijep broj djece iz Vele Luke i Metkovića. Uvijek nas veseli vidjeti da se i u drugim sredinama naše županije igra šah i nastoji najmlađim šahistima pomoći u njihovu razvoju – piše u objavi Šahovskog kluba Dubrovnik.