Najmlađi boćari Dubrovačko-neretvanske županije osvajali su 3. mjesto i brončanu medalju na završnici prvenstva Hrvatske koja se održala u Rijeci.

Na završnici su nastupile 4 najbolje juniorske ekipe Hrvatske, Vargon, Pula, Sveti Jakov Jadranovo i Dubrovačko-neretvanska županija kao najbolja ekipa sa područja Dalmacije. U polufinalu, juniori DNŽ za protivnika su imali domaćina Vargon iz Rijeke i u neizvjesnoj utakmici poraženi su rezultatom 13:9, dok je u drugom polufinalnom susretu Sveti Jakov Jadranovo pobjedio Pulu.

U utakmici za 3. mjesto najmlađi boćari DNŽ odigralu su odličnu utakmicu, oduševili su sve prisutne u dvorani i pobjedili sa rezultatom 13:9 favoriziranu Pulu. Junak u ovoj utakmici za osvajanje brončane medalje bio je Petar Brajović koji je svojoj izvanrednom igrom pobjedio pojedinca u zadnjoj disciplini.

U finalnoj utakmici, Sveti Jakov Jadranovo je pobjedio Vargon i postao prvak Hrvatske za 2023. godinu. Za juniorsku ekipu Dubrovačko-neretvanske županije ovaj izvanredan uspjeh ostvarili su igrači: Stijepo Batinić (Hvidra Gromača), Ilija Belan (Župa Dubrovačka), Petar Brajović (Torcida Osojnik), Antonio Đuka (Sokol), Gabrijel Kraljić (Donji Brgat), Igor Petković (Hajduk) i Antonio Moretić (Hvidra Gromača) koji nije mogao nastuputi na završnici zbog ozljede. Ekipu su vodili Luko Hendić i Lari Delo.

Rezultati završnice:
polufinala:
JE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE – JE VARGON 9:13
JE PULA – JE SVETI JAKOV JADRANOVO 7:15

za 3. mjesto:
JE PULA – JE DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA 9:13

finale:
JE VARGON – JE SVETI JAKOV JADRANOVO 6:16

Plasman:
1. Sveti Jakov Jadranovo
2. Vargon
3. Dubrovačko-Neretvanska županija
4. Pula