Na teško gostovanje u Splitu, Ombla se uputila u punom sastavu i sa željom za punim plijenom bodova. Cijeli tjedan trener Matej Gaće pripremao je ekipu za vrlo zahtjevnu utakmicu koja je pred njima u sklopu trećeg kola 2. HMNL jug kod MNK Hajduk. Ombla je slavila 7-4 te je stigla do treće uzastopne pobjede!

Prenosimo u cijelosti objavu s facebook stranice MNK Ombla.

Domaćini otvaraju izuzetno dobro susret te pogocima u 4. odnosno 7. minuti njihovog kapetana Stipe Vrdoljaka dolaze u prednost 2:0.

Oba zgoditka bila su iznimno lijepa i precizna. Prvi je odsjeo u samim rašljama, a drugi tik uz stativu. Ovakvo otvaranje susreta je značilo automatsku uzbunu u redovima Omble te ubrzo reagiramo s jednom brzom akcijom u kojoj Hrvoje Bogdanović gađa malu mrežicu i postiže pogodak za 2:1. Samo 5 minuta kasnije, domaćini ponovno odlaze na dva razlike, Toni Kirevski je neometan na drugoj stativi.

 Domaćini su bili vidno raspoloženi u prvom poluvremenu, ali na njihovu žalost i naš vratar Marko Ilic je bio raspoložen. U prvom poluvremenu nismo dobro izgledali, bili smo van ritma, nismo kreirali puno akcija i bila je nužna promjena plana. Domaćin je jedino mogao žaliti što nije imao i veću prednost na poluvremenu.

Na sreću, dolazi do promjene. Igrači izvanredno reagiraju u drugom poluvremenu i kreće preokret u režiji Gaćinih izabranika! Djelovali smo odlučniji i agresivniji s jednim jedinim ciljem, a to je preokret!

 Samo dva minuta nakon početka drugog poluvremena, Hrvoje Bogdanović postiže svoj drugi pogodak koji pokazuje da na Gripama još ništa nije izgubljeno. Opet je zarolao dvojicu, onako kako on to voli te pogodio za smanjenje vodstva. Potpuni povratak u utakmicu donosi Niko Vlahušić u 26. minuti susreta za 3:3.

 No, Hajduk odmah reagira i postiže pogodak za ponovno vodstvo – sada je 4:3, strijelac je Josip Zeljković! Zeljković je u solo prodoru s centra neometan izišao na vratara Omble i razveselio malobrojnu publiku. Utakmica je sada puna ritma i vidljivo je da je sve moguće do kraja. Obje momčadi prijete iz svojih šansi i gol jednostavno visi u zraku. U 31. minuti Niko Vlahušić svojim drugim pogotkom ponovno dovodi rezultat u egal i sada je 4:4. Njegov špic udarac sa 6. metara je odsjeo pod vratnicu. Omblini igrači vide svoju priliku za pobjedom do samog kraja i “prebacuju u 5. brzinu”.

 Ivo Vlahušić preuzima stvar u svoje ruke i postiže pogodak u 33. minuti za prvo Omblino vodstvo! Sjajan solo prodor te dodavanje Leu Bogdanoviću koji odlaže nazad za Iva i vratar domaćina je svladan. Hajduk se dodatno otvorio te Ombla to iskorištava u 38. minuti kada se Hrvoje Bogdanović najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina, a njegov prezimenjak Leo je ukrao jednu loptu te pogodio za konačni rezultat. Vrijedi napomenuti da je tada domaćin zaigrao na sve ili ništa sa igračem više u polju.

 Utakmica završava rezultatom 4:7 te je Ombla sa 9 bodova na samom vrhu 2.HMNL JUG. Čestitke igračima i stručnom stožeru na izvrsnoj reakciji u drugom poluvremenu i potpunom rezultatskom preokretku. 

Ovo je otvaranje sezone kakvo ni najveći optimisti nisu očekivali – zaključuje se u objavi.