Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan sa 3-1.

Nakon 120 minuta bilo je 1-1, da bi prilikom izvođenja 11-eraca u junaka izrastao Dominik Livaković koji je obranio tri udarca Japanaca.

Poveo je Japan golom Daizena Maede (43), na 1-1 poravnao je Ivan Perišić (55). Kako se rezultat više nije mijenjao ni do isteka 90. minute kao niti nakon dodatnih pola sata, o putniku u četvrtfinale odlučivalo se udarcima s bijele točke.

Hrvatska će u četvrtfinalu u petak (od 16 sati) igrati protiv pobjednika susreta Brazil – Južna Koreja koji je na programu od 20 sati, pišu Sportske novosti

Hrvatska je igrala u sastavu Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić, Modrić (Majer 98′), Brozović, Kovačić (Vlašić 98′), Kramarić (Pašalić 68′), Petković (Budimir 62′, Livaja 106′), Perišić (Oršić 106′)

Stručni komentar u specijalnom izdanju sportske emisije TIME OUT, nakon uspjeha Vatrenih, dat će vratar NK GOŠK DUBROVNIK Dado Kristić koji je upisao više od 400 nastupa za dubrovački klub, a uz njega u studiju će gostovat i Boris Raič, koji je u svojoj karijeri nastupao je za GOŠK Dubrovnik, NK Široki Brijeg NK Finvest Drvar, HNK Čapljina, NK Neretva, Bucheon SK, HNK Šibenik, KF Tirana i NK Župa dubrovačka, a trenutačno nastupa za GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79.

Osim Raiča i Kristića, ekskluzivno uživo u sportskoj emisiji TIME OUT gostovat će Mateo Beusan, popularno Oko sokolovo, sudački ekspert koji će rezimirati suđenje na utakmici Hrvatska – Japan i općenito Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Osim nogometa – tema je i vaterpolo!

Stižu nam prvakinje Hrvatske u vaterpolu, kadetkinje ŽVK Jug! Ispred kluba stižu trener Siniša Zonić, trenerica Martina Nadilo i najbolja igračica završnice PH Nina Jazvin!

Emisiju možete pratiti uživo od 20 sati u programu Dubrovačke televizije!