Svečanom akademijom obilježen 50. rođendan VK Cavtat i 100 godina vaterpola u Cavtatu, dodijeljene zahvalnice, priznanja i nagrade

Načelnik Općine Konavle i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović nazočili su u subotu u Ljetnom kinu Cavtat svečanoj akademiji kojom je proslavljena 100. obljetnica igranja vaterpola u Cavtatu i 50. obljetnica osnivanja kluba.

Okupljenima su se prvo obratio predsjednik kluba Gašpar Butigan, koji je zahvalio Zoranu Čaglju – prethodniku koji je klub posložio i operativno i materijalno te mu ga takvog uredno predao u vodstvo, a osvrnuo se na trenera pok. Ivicu Morettija, dugogodišnjeg djelatnika u klubu pok. Svetka Fatovića, a ovom prilikom spomenuo se i proslavljenog vaterpolista pok. Iva Ivaniša.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić ovom prilikom osvrnuo se na sadašnjost i budućnost kluba.

Uz Upravu kluba, istaknuo je trenericu Matijanu Staničić i trenere Pava Pulića te Andija Dropca kao najzaslužnije ponajprije za pravilan odgoj djece u klubu, zatim za izvanredne natjecateljske uspjehe, uključivo osvajanje Prvenstva Hrvatske u 2022.

U subotu su dodijeljene zahvalnice, priznanja i nagrade ”onima koji su bili bitne karike u dugogodišnjoj klupskoj tradiciji”. Ispred Vaterpolskog kluba Cavtat, laureatima su ih uručili Gašpar Butigan, Vlaho Rajčević, Miho Bobić, Pavo Pulić i Zoran Čagalj.

Zahvalnice su tako dobili Općina Konavle, Zračna luka Dubrovnik, Vaterpolski savez Dubrovačko-neretvanske županije, Vaterpolski klub Jug AO, Vaterpolski klub KPK, Vaterpolski klub Gusar, Vaterpolski klub Vukovar, dok su priznanja dodijeljena pok. Ivu Ivanišu, pok. Marku Guljelmoviću, pok. Milu Fjoroviću, pok. Pavu Miljanoviću, Jakši Boškoviću, Goranu Suknu i Ivu Bobiću.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su pok. Ivici Morettiju i pok. Svetku Fatoviću.
Ovu večer su nastupima upotpunile Cavtatske mažoretke, Limena glazba Cavtat te cavtatski pjevač Vinko Brautović.