Čak 17 posada se okupilo na startu prvog post-Corona kola Lige Orsan. Napokon su se stekli epidemiološki uvjeti da možemo odraditi jednu od prestale 4 trening regate planirane do kraja sezone.

Prognoze nije obećavala već od početka tjedna, nakon par dana jakog juga uslijedila je najavljivana bonaca. Planirani kurs oko Sv. Andrije i Kalamote morali smo zamijeniti za kraću varijantu s bovama u Gruškoj uvali.

Start bio je u krmu, po laganom jugu u formiranju, no već nakon prve oznake dolazi do naglog pojačanja vjetra i rasparanih genakera, pokojom štraorcom i jednim odustajanjem, ali to je ono što nam je i falilo zadnjih dva mjeseca!

Vjetar se uskoro stabilizirao na nešto pitomije brojke koje su svima omogućile ugodno jedrenje, dosta je oscilirao po smjeru i snazi, posebno u srednjem dijelu polja pa je često dolazilo do izmjena u poretku.

Što se tiče vodećih u realnom vremenu, na prvom mjestu su se očekivano izmjenjivali Južni vjetar i Arhimed. U finišu regate Južni Vjetar je došao na čelo i uspio sačuvati malu prednost pred Arhimedom. Čestitke Jadranu i posadi Južnog Vjetra!

Korigirano je situacija nešto drugačija, naime vodeći nisu mogli konstantno bježati i povećavati prednost pa se pobjednik tražio među nešto sporijim brodovima s boljim brojevima koji nisu zaglavili na zadnjoj oznaci.

Poredak po korigiranom vremenu je:
1. Marina / Elan Express / M. Prosenica
2. Lerom / Melges 24 / I. Kvestić
3. Analea / Elan 340 / I. Šikić

Čestitke Marku Prosenici, koji je uz Denisa s Grimijem nastupao u “singlehanded” kategoriji i pobijedio korigirano.

Ukupno gledano Arhimed napreduje prema pobjedi i prijelaznom peharu, Limonca je druga, a Analea treća s 4 boda zaostatka. Južni vjetar je nažalost još bez svjedodžbe, ali s dobrim rezultatima mogao bi utjecat na kompletni rasplet u preostala 3 kola.

Sljedeća regata je u organizaciji posade Arhimeda, nadamo se već sljedeći tjedan! – piše na službenoj stranici JK Orsan.