Odgovor na pitanje – tko će biti pobjednik skupine ‘C’? – glasi: Kokoti. Dakle, drugi je PVG Gruški muo. U skupini ‘C’ Lozica je na kraju treća, a Soderini četvrti. Kokoti su u nastavku utakmice razbili otpor PVG Gruški muo te su ostvarili uvjerljivu pobjedu (10:4), dok smo na odgovor – tko će biti treći, a tko četvrti? – morali pričekati i nakon što je istekla četvrta četvrtina. Naime, tada je rezultat glasio 8:8 te su odlučivali četverci, a i tada je trebalo čekati.

 

Odluka je pala tek u prvoj dodatnoj seriji četveraca. Lozica je pogodila, Soderni Orašac nisu, te je Lozica svoju desetu godinu igranja u Divljoj ligi zaključila, ne plasmanom među osam najboljih, ali barem pobjedom te je bilo razloga za zadovoljstvo. Zadovoljni su i Soderini Orašac. Svoj debi će pamtiti. Bez greške su prošli kvalifikacije. U glavnom turniru su namučili i PVG Gruški muo (5:4), i Kokote (6:4) te osvojili bod protiv Lozice.

Derbi skupine ‘C’ pamtit ćemo po tome da je utakmica stala početkom druge četvrtine te se 20-ak minuta čekalo na njezin nastavak jer nije bilo treće lopte te ni Kokoti, ni PVG Gruški muo, nisu željeli nastaviti utakmicu. Smatrali su ako nema iza svake bare po jedna lopta, kako nije regularno, kako ne možeš bacit kontru. Ipak je ulog bilo prvo mjesto u skupini, tj. tko će u četvrtfinalu izbjeći FUN H2O Mlini, te se čekalo da sve bude kao na utakmicama Lige prvaka. Uglavnom, dvije lopte su uoči početka te prve utakmice dobile ‘krila’, poslije još jedna, a nitko od sudionika prve utakmice nije imao niti jednu svoju. I tako, u dva dana na Dančama, odu četiri lopte. Možda će ih pošteni nalaznik donijet na četvrtfinale.

Odgovor na pitanje – tko će biti drugi u skupini ‘D’? – glasi: Crvene stijene Orašac. Bilo je, ili Crvene stijene Orašac, ili Villa Šeherezada. Na kraju plus pet za ekipu iz Orašca. Mateo Konsuo, duša Ville Šeherezada, kaže, platit će dogodine ljetovanje sucu. Eto, pišemo odmah što je rekao, dok je još vruće glave, a sve od straha da ne promijeni mišljenje. Dakle, već sad imamo smještaj riješen za iduće ljeto.

Dutv je stigao na Danče. Uživo je išla najava župskog derbija, FUN H2O Mlini i Lukovica, Nikša Masar i Jozo Nardelli su bili ispred mikrofona i kamera. Naravno, Danče su opet bile u dimu zbog ‘narančastih’ i ‘žutih’, ali unatoč otežanim uvjetima, ‘magli’, strijelci su pogađali ‘k’o ludi’. Čak 33 pogotka – 17:16. Pogađalo se i udarcem glavom. Kažu i nogom. Romeo Kelez je dokazao kako pogodak u Orašcu protiv Ville Šeherezada nije bio slučajan. Pohvalio se kako je tim pogotkom postao najstariji igrač koji je pogađao za FUN u Divljoj ligi. Protiv susjeda je postigao tri pogotka. ‘Bio sam nezadrživ’ – dodao je. Ekipa iz Lukovice je izrazila sumnju u godinu rođenja Keleza. Smatraju da je dosta mlađi iako izgleda da ima i više od 56,57 godina kako tvrdi. Lukovica je tražila da se istakne kako su namučili FUN-a, dokazali svoju snagu.

– Ovako jedna kvalitetna ekipa poput nas da ne igra u završnici i da se ne bori za naslov prvaka… Divlja liga je našim ispadanjem doživjela veliki udarac. Teško će se oporaviti. Oni koji su ušli u četvrtfinale mogu biti sretni što smo mi, prvi favoriti, igrom slučaja kiksali ovo ljeto – rekao je alfa i omega Lukovice.

I tako, kad je ispala Lukovica, sad su se neki drugi našli u ulozi favorita…

Glavni turnir, 3. kolo, skupine ‘C’ i ‘D’

Danče

Skupina ‘C’: Kokoti – PVG Gruški muo 10:4, Soderini Orašac – Lozica 8:8/četverci 2:3

POREDAK: 1. Kokoti 9 bodova (27:10), 2. PVG Gruški mul 6 bodova (16:18), 3. Lozica 1 bod (14:26), 4. Soderini Orašac 1 bod (16:19).

Skupina ‘D’: Vila Šeherezada – Crvene stijene Orašac 4:9, FUN H2O Mlini – Lukovica 17:16

POREDAK: 1. FUN H2O Mlini 9 bodova (37:23), 2. Crvene stijene Orašac 6 bodova (25:15), 3. Villa Šeherezada 3 boda (18:24), 4. Lukovica bez boda (22:40)

PS. Vratio se Žera. Kaže, falila mi je Divlja liga. Ne, nije Ivo Žeravica opet uzeo kapicu FUN-a, već Kokota. Na kraju nije igrao, branio, ali je dirigirao sa strane sastavom koji je lani osvojio broncu. Svoj debi u ulozi igrača/trenera okrunio je pobjedom.

15.08.2019., četvrtak

Četvrtfinala

Porporela

17.15 sati: Elita – Porporela (susret 1)
18.15 sati: Kamen mali Cavtat – Pasjača Popovići (susret 2)

16.08.2019., petak

Četvrtfinala

Porporela

17.15 sati: Kokoti – Crvene stijene Orašac (susret 3)
18.15 sati: FUN H2O Mlini – PVG Gruški muo (susret 4)