Kokoti su dobili Crvene stijene Orašac te su opet u polufinalu u kojem će igrati i FUN H2O Mlini, koji je savladao PVG Gruški muo. Kokoti će se za finale boriti protiv Kamena malog Cavtat, a FUN H2O Mlini za finale igra protiv Elite, branitelja naslova.

 

Kokoti i FUN H2O Mlini su pokazali više. Nisu dozvolili suparnicima da u niti jednom trenutku promisle kako bi mogli doći do pobjede te povijesnog plasmana. Naime, Crvene stijene Orašac i PVG Gruški muo nikad nisu igrali u polufinalu. Kokoti i FUN H2O Mlini jesu. Kokoti su prvi put među četiri najbolja bili 2015. godine, prošle godine prvi put dohvatili pobjedničko postolje (bronca). FUN H2O Mlini je prvak bio 2014. i 2017. godine. Još dva puta finalist (drugi 2013. i 2016. godine), a imaju i broncu osvojenu 1996. godine.

Ivica Duždević je bio prvo ime Kokota i prve utakmice u nedjelju na Porporeli. Postigao je pet pogodaka. U drugoj utakmici dana, posljednjem četvrtfinalu, desetkovani PVG Gruški muo je pokušao, nakon prve četvrtine je imao samo pogodak zaostatka (2:1), ali nakon što je FUN dobio drugu četvrtinu sa 6:0, bilo je jasno kako se neće dogoditi iznenađenje. Stjepan Desin je prvi potegao kod narančastih (tri pogotka je ugradio u vodstvo 5:1), isti učinak je na kraju imao Mato Miloslavić koji je mrežu PVG Gruškom mula pogađao po jednom u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini. Tomo Sjekavica je spriječio teži poraz PVG Gruškog mula. Imao je najmanje deset sjajnih obrana.

Opet je, kao i dan prije kad je Porporela ‘upalila’ sve podno svog crvenog ferala, ‘gorjelo’. Prvo su navijači Kokota pirotehnikom slavili plasman u polufinale, a onda su FUN-ovci upalili najmanje deset puta toliko.

Polufinala – utorak, 20. kolovoza
Danče
17.15 sati: Elita – FUN H2O Mlini
18.15 sati: Kamen mali Cavtat – Kokoti