Dvije godine nismo igrali zbog korone, sad zbog korone prvi otkaz. Nekoliko igrača Sustjepan mali muo bilo je do prije dva, tri dana u izolaciji, sad, kad su oni izašli, novi pozitivni nalazi. Nema družina iz Sustjepana igrača na bacanje, i kad se ovako nešto dogodilo, nije bilo druge nego javiti kako, nažalost, neće igrati.

Dakle, Lukovica, koja je trebala u Platu ugostiti Tomića i ekipu, upisat će bez igre novu pobjedu, a zanimljivo, u glavni turnir neće samo ona, već i Batahovina, koja je čekala poraženog iz ogleda Lukovica – Sustjepan mali muo u zadnjem kolu kvalifikacija sastava s jednim porazom.

Lukovica ide u skupinu ‘B’ glavnog turnira s FUN H20 Mlini i PVG Gruški mul (još se čeka jedan sastav iz kvalifikacija, skupina ‘B’), a Batahovina će igrati u ‘C’ skupini u kojoj su Elita i Crvene stijene Orašac.

Plaža ispod katamarana je imala problem koga upisati u zapisnik, uzeli su sve kapice, nije im bilo dovoljno. Toliko ih je došlo na prvu utakmicu. Plus, imali su veću podršku u Platu u ‘gradskom’ derbiju, bitci za Srebreno. Kad su izjednačili na 2:2, to je bilo svakom jasno.

Svaki njihov pogodak je ispraćen ovacijama, Ivica Lučić je ispisao povijest nove ekipe čije je sjedište: Srebreno. Postigao je prvi pogodak, Jozo Prcela je pogodio za spomenutih 2:2, a potom je prekinuo niz od četiri pogotka suparnika, koji je nakon trećeg pogotka Plaže ispod katamarana nanizao pet pogodaka (3:11). Ado Ćustović i Toni Miljanović su predvodili napad ekipe Srebreno, Plaža ispod katamarana dobila je zadnju četvrtinu s 3:2, sva tri puta je mrežu Srebrenog tresao Toni Miloslavić.

Iako je sve bilo jasno, i krasno, Ivo Begović je nakon posljednjeg zvižduka završio u moru. Utvrđuju se okolnosti zbog čega je došlo do nemilog događaja.

Po Župi dubrovačkoj se priča kako je incident skrivio poznati sportski djelatnik, te kako je sve izveo u dogovoru sa samim sucem, kako su na taj način pokušali prevariti jednu osiguravajuću tvrtku. Svjedoci ističu kako je sudac prije leta u more sve vrijedno ostavio na stijenama. Naravno, za sad su to samo priče. Ima i onih zlih jezika koji sve povezuju s Nogometnim klubom Župa dubrovačka.

Uglavnom, Srebreno je u glavnom turniru, i to u skupini ‘A’ gdje je prvak Kamen mali, te Porporela, a gdje će upasti i jedan sastav iz kvalifikacijske ‘B’ skupine.

Plaža ispod katamarana će za glavni turnir igrati protiv Plaže ispod Petke. Dakle, jedna plaža će među najbolje..

2. kolo kvalifikacija, skupina ‘A’

Lukovica – Sustjepan mali muo 5:0 (bb)
Plaža ispod katamarana – Srebreno 6:12

25.07.2022., ponedjeljak

2. kolo kvalifikacija ‘B’

Danče (ukoliko nađemo brod, ukoliko ne – Porporela, u slučaju nemirnog mora na Dančama ili Porporeli, rezervni teren je Mokošica, kraj Vapora)

17.30 sati: Sovrnja Doli – Komadra
18.20 sati: Uvalica – Lozica
19.10 sati: Turčin Danče – Uvala Lapad