Prijavilo se svih osam najuspješnijih sastava prošlogodišnje Divlje lige, a kad je tako, znaju se nositelji skupina glavnog turnira (četiri skupine po četiri sastava). Na vrh skupine ‘A’ će prvak Kamen Mali Cavtat, u skupinu ‘B’ prvu poziciju će zauzeti FUN H2O Mlini, doprvak, zatim u ‘C’ bit će Elita, brončani sastav 2019., a u skupini ‘D’ Kokoti.

Ždrijebom će se popuniti po još jedno mjesto u svakoj skupini, drugo, i to će na ta mjesta uskočiti sastavi koji su lani izgubili u četvrtfinalu, dakle, Crvene stijene Orašac, PVG Gruški mul, Porporela i Pasjača Popovići

Ostali će u kvalifikacije, a ostali su, koji su potvrdili nastup do 13.30 sati ove subote: Lozica, Komarda, Daksa, Plaža ispod Petke, Srebreno, Batahovina, Lukovica, Palace, Vila Šeherezada, Turčin Danče, Mandrač, Sustjepan Mali muo, Sovrnja Doli, Kolorina i Uvalica.

Ukupno je 28 sastava najavilo prijavu, dvije su na kraju odustale (ne možemo se skupiti), a od tri sastava još nemamo potvrdu hoće li igrati ili ne, te će se javiti. Dobili su rok do sutra, do 20 sati.

Jedna ekipa, Betula Danče, odlučila je preskočiti 2020., a već je dostavila prijavu za 2021. godinu. Zatim, Kalamota je prijavila teren, ali nije na kraju uspjela sastaviti ekipu. Podsjetnik, kvalifikacije se igraju po starom, kup sustav s repasažom (drugi poraz znači ispadanje).

Sad najvažnije – želja je igrati i ovo ljeto, a hoćemo li uspjeti ovisi o epidemiološkoj situacija, koja, nažalost, u ovom trenutku nije dobra. Planirani početak kvalifikacija je u subotu, 1. kolovoza.

Ždrijeb 37. Prvenstva dubrovačkih kupališta održat će se u ponedjeljak, 27. srpnja, ispred Kneževa dvora s početkom u 18 sati.