Otvorili su Lozica i Pasjača Popovići, a ne FUN H2O Mlini i Daksa 36. Divlju ligu. Prvi pogodak 2019. postigao je Mirko Nižić, igrač Lozice u kapici s brojem dva. Jugov bivši vratar i reprezentativac nije stao među vratnice, a ukupno je dva puta pogodio. Đivo Buconić je jedini od njega bio učinkovitiji u redovima Lozice.

 

Postigao je čak pet pogodaka. Dosta toga je bilo u prvoj utakmici u znaku broja pet – pet razlike za Lozicu, pet pogodaka je postigla Pasjača Popovići, zadnji peti pogodak za Pasjaču Popovići postigao je igrač s brojem pet Vjekoslav Kobešćak, jugov trener koji je u svojoj prvoj pravoj sezoni u Gružu uspio što nitko nikad nije – bio je istovremeno vlasnik svih pet trofeja. I utakmica, budući nije bilo prve, počela je pet minuta ranije, u pet i pet popodne. Da, i pobjednika je odlučila zadnja četvrtina u koju je Lozica dobila s 5:1.

Soderini Orašac su novo ime Divlje lige. Debi su imali protiv Palacea, koji je vlasnik ‘zvjezdice’ iz 2006. godine. Debi će pamtiti po pobjedi koju su izborili sa zvukom sirene. Naciljao je Mateo Sentić kad su mnogi očekivali da će četvertci odlučiti tko će upisati pobjedu, a tko poraz. Palace je vodio samo s 1:0 (Jadran Bijelić). Soderni Orašac s 2:1 te nakon izjednačenja na 2:2 – 5:2 u trećoj. Tim rezultatom se ušlo u posljednju četvrtinu. Tada kreće Palace – Mišo Sorić, Marijo Rašica i Jadran Bijelić iz četverca za 5:5. Nikola Kolonović donosi novo vodstvo novom sastavu lige. Marijo Rašica iz daljine za 6:6. Malo je sekundi ostalo do kraja, ali dovoljno da Sentić potegne i donese radost debitantu u debiju.

Zadnja utakmica – domaćin Lukovica i Kolorina, koja je potegnula barkom do Plata. Zapljeskali su im domaći zbog toga. Zahvalili što su došli, ali kad je počela utakmica, bili su sve samo ne dobri domaćini – 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 7:0, 8:0 i 9:0. Kažu, od straha da ne izgubimo smo pogađali. Kolorina se trudila. Na kraju je taj svoj trud naplatila sa četiri pogotka u mreži domaćina. Završilo je 12:4. Nakon svake utakmice stisak ruke. Poraženi je čestitao pobjedniku, a jedni drugima su poželjeli sreću u nastavku. Potom su svi sjeli i računali kako dalje, kakav je sad put do glavnog turnira, piše na službenoj stranici Divlje lige.

1. kolo kvalifikacija
Lozica – Pasjača Popovići 10:5 (1:1, 3:1, 1:2, 5:1)
Soderini Orašac – Palace 7:6 (1:1, 2:1, 2:0, 2:4)
Lukovica – Kolorina 12:4 (1:0, 5:0, 4:1, 2:3)

Petak, 26. srpnja
Mokošica, 2. kolo kvalifikacija

16.20 sati: Lozica – Sovrnja Doli
17.10 sati: Komarda – Plaža ispod Petke
18 sati: Soderini Orašac – Betula Danče

Subota, 27. srpnja
Mlini,2.kolokvalifikacija

18.10 sati: Kamen mali – Uvalica
19 sati: Lukovica – Sustjepan mali muo
21 sat: FUN H2O Mlini – Batahovina