Odlične vijesti stižu nam iz Judo kluba Dubrovnik 1966. Anđela Violić i Josip Bulić izborili su nastup na Europskom prvenstvu , a naša ekipa danas je bila u Gospinom polju i razgovarala s Anđelom Violić koja je napravila svoj najveći rezultat na Europskom juniorskom kupu koji je u vikendu za nama održan u Češkoj.

 

Mlada dubrovačka judašica prvi svoj nastup imala je u Sarajevu prije dva tjedna gdje je izgubila borbu za treće mjesto, no u Češkoj je ostvarila odličan rezultat nakon izbivanja s natjecanja čak 8 mjeseci

Imala sam četiri borbe. Prvo protiv Njemice na dva wazarija, a potom Austrijanku na wazari u golden scoreu. Polufinalnu borbu uspješno sam zaključila na ippon protiv Ruskinje. U finalu sam poražena od Slovenke koja je zasluženo bila bolja. 

Anđela je propustila državna prvenstva ali i Univerzijadu koja je bila nedavno u Italiji. Ovaj rezultat vratio joj se samopouzdanje ali i vjeru da može još bolje

– Nisam očekivala jer mi je ovo bilo drugo natjecanje nakon ozljede i jako sam sretna radi ovog rezultata. 

Drugo mjesto u Češkoj mladoj judašici Dubrovnika 1966. donijelo je osmijeh na lice, ali i nastupe na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu te skok na ukupnoj svjetskoj rang listi

– Sada sam 25. na listi, a slijedeći tjedan idemo na trening kamp u Sloveniju, a potom u Poljsku na Europski juniorski kup. 

Trener Mateo Semiz bio je ustrajan u lječenju ozljede, a s Anđelom je trenirao i po pet sati dnevno što je na kraju donijelo i ovaj odličan plasman.

– Ozljeda je trajalo dugo. Jedan period smo išli u krivom smjeru, međutim pošli smo u Zagreb gdje je napravljena prava dijagnoza gdje smo napravili pravu rehabilitaciju. Napravili smo jako puno i teško jer smo trenirali po četiri-pet sati dnevno. Sve se posložilo kako treba i došla je do vrhunskog rezultata.

Uspjeh u Češkoj ostvario je i Josip Bulić.

Osvojio je deveto mjesto što je vrhunski uspjeh. Imao je tri pobjede i dva poraza, no to mu je bilo dovoljno za plasman na Europsko prvenstvo za juniore. 

Judo klub Dubrovnik 1966. tako će imati tri predstavnika na prvenstvu Europe, a to su Anđela Violić, Josip Bulić i Petrunjela Pavić koja je plasman osigurala još u trećem mjesecu ove godine.