Nepuna četiri mjeseca nakon posljednjeg susreta sa Španjolskom u Poreču, nastavlja se natjecanje EHF EURO Cupa. U četiri dana, Hrvatska će odigrati tri susreta, i to dvaput protiv Slovačke u Varaždinu, a zatim će u Veszpremu igrati s Mađarskom. Tako će joj ostati još samo uzvratni susret s europskim prvacima.

Izbornik Hrvoje Horvat odlučio je u ovoj akciji dati poštedu onim najiskusnijima poput Duvnjaka, Muse, Karačića, Šege i provjeriti neke mlade snage. Nažalost, u posljednji trenutak ostao je bez nekoliko provjerenih igrača koji su trebali preuzeti njihove uloge, ali su morali otkazati ili zbog korone ili ozljeda. Tako će protiv Slovačke i Mađarske morati dobro potegnuti svi na terenu, a od preostalih udarnih snaga su dva Ivana: Pešić i Čupić, pa Domagoj Pavlović, Luka Šebetić i Vlado Matanović.

Slovačka je do sada u EHF EURO Cupu odigrala tri susreta i doživjela tri poraza. Protiv Španjolske su doma izgubili 18:30, te dvaput od Mađarske: 15:30 i 26:36. Sva tri susreta igrali su u četiri dana, a kako nemaju preveliki izbor vrhunskih igrača, ne trebaju nas čuditi tako visoki porazi. Izbornik Peter Kukučka u Hrvatsku dovodi 18 igrača. Većina njih igra u inozemstvu. Vratari su Teodor Paul (USAM Nimes) i Marian Žernovič (FTE Budapest). Sva tri kružna napadača također igraju vani. Najpoznatiji je Dominik Kalafut, inače član bundesligaša HSG Nordhorna. Slična je situacija i s krilima odnosno vanjskim igračima. Među njima treba svakako izdvojiti Lukaša Urbana (Chartres Metropole Handball) i Lubomira Duriša koji igra u mađarskom HE-Do B. Braunu Gyongyosu.

Zanimljivo je spomenuti da od igrača iz najboljeg slovačkog kluba Tatran Prešova koji trenira naš bivši izbornik Slavko Goluža, na popisu je samo jedan Tomaš Rečičar. Bio bi tu sigurno Oliver Rabek, ali je slovački izbornik odlučio isprobati neke druge snage.

Prvi susret protiv Slovačke u kojemu su oni službeno domaćini igra se u danas u 19:00 sati u varaždinskoj Areni. Dan kasnije 29. travnja, isti suparnici naći će se na istom mjestu, u susretu koji počinje u 18:00 sati.