U Splitu se u subotu i nedjelju 07. i 08.03 održalo A i B Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju, a u svakome se natjecalo po 8 klubova. Istovremeno, u Vukuvaru je održano i C prvenstvo na kojem je nastupilo 12 klubova.

Jugova muška i ženska ekipa nastupili su u B prvenstvu.

Jugovi plivači pobjednici su B ekipnog prvenstva, te su izborili plasman među 8 najboljih ekipa Hrvatske. Dogodine se natječu u A razredu i imati će priliku boriti se za postolje.
U konačnom poretku dobivenom na temelju zbroja vrijednosti svih isplivanih rezultata muška ekipa je u konkurenciji 8 ekipa zauzela 1. mjesto su ukupno osvojenih 17166 bodova ispred Mornara koji je skupio 16292 boda i Zadra sa 16000 bodova.

Za mušku ekipu nastupili su: Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Ivan Đuran i Juraj Barčot pod vodstvom trenera Frane Ćirka.
Ženska ekipa u konkrenciji 8 ekipa zauzela je 7. mjesto, te će i sljedeće godine nastupati u B prvenstvu. Za žensku ekipu nastupili su: Ana Lučić, Adriana Marinović, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban, Tonka Bušković, Antonia Šurković i Rafaela Škrabo pod vodstvom trenera Andreja Drobca.

Svakako vrijedi istaknuti da je na ovom natjecanju Mario Šurković u disciplini 50 slobodno s rezultatom 23.55 isplivao normu za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati od 07 . do 12. 07.2020. u Aberdeenu u Škotskoj.