Eksplozija ženskog nogometa u Dalmaciji se nastavlja. Osim što pola prve lige dolazi iz Dalmacije (Split, Donat, Neretva i Marjan) sada su se pojavili novi klubovi i u organizaciji Nogometnog središta Split kreće Liga početnica (djevojčice rođene 2008. godine i mlađe).

U ligi će sudjelovati devet klubova (Donat, Vrčevo, Croatia Stankovci, Trogir 1912, GOŠK K. Gomilica, Split, Marjan, Neretva i Ombla), a prvi turnir održat će se u Dugopolju.

Dugo se ovo pripremalo, malo nas je situacija s pandemijom usporila, ali prezadovoljni smo što u organizaciji NS Split kreće natjecanje koje je preteča službenom natjecanju četvrte dobne kategorije u ženskom nogometu. Osim u Dugopolju, turnir će se igrati i u Šibeniku u kojem želimo osnovati klub i mi ćemo kao NS Split dati potporu. Hvala svim sudionicima što su se odazvali, hvala HNS-u na potpori, ovo je veliki korak za ženski nogomet – kazao je tajnik NS Split Dino Knezović, koji je najzaslužniji što će Liga početnica zaživjeti, a svoj veliki doprinos dali su instruktor NS Split Božo Miletić i entuzijasti iz ostalih klubova.

Dakle, u četvrtak 3. lipnja, u Dugopolju se igra na dva terena, utakmice počinju u 9 sati. Drugi turnir planiran je za 23. lipnja u Šibeniku, a svi sudionici dobit će medalje i pehare bez obzira na plasman. Od jeseni će Liga početnica dobiti i službeni tretman u Hrvatskom nogometnom savezu.