Kako saznaje “Dnevni avaz”, Emir Spahić, bivši kapetan nogomet reprezentacije BiH, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Trebinja. Kako su uspjeli saznati u bolnici, Spahić se nalazio na intenzivnoj njezi. Spahić je dovezen u trebinjsku bolnicu tijekom noći, a prema najnovijim informacijama pri svijesti je. On je upravo prebačen helikopterom u Sarajevo.

 

Emir Spahić je debitirao za reprezentaciju BiH 2003. godine protiv Rumunske. Odigrao je ukupno 94 utakmice i postigao sedam golova. Bio je dugogodišnji kapetan BiH, a nosio je dresove mnogobrojnih klubova Čelika, GOŠK-a iz Dubrovnika, Zagreba, Torpeda, Lokomotiva, Seville, Bayera, HSV-a i francuskog FC Montpeillera. Karijeru je završio 2017. u 37. godini života, piše Dnevni avaz.

Prema informacijama do kojih je došao “Dnevni avaz”, do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen Emir Spahić došlo je kod Gacka. Spahić i još dvije osobe bile su u terencu. Došlo je do prevrtanja terenca, a Spahić je zadobio najteže ozljede od njih i njegovo stanje je ozbiljno, zaključuje se u objavi na Dnevnom avazu.