Hrvatska nakon velike drame – nije uspjela.

Nakon regularnih 90 minuta igre osmine finala Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske rezultat je 3:3! Hrvatska je povela, Španjolska potom postigla tri pogotka u nizu, a u samom finišu utakmice Vatreni su stigli do egala!

Produžeci su bili kobni za Vatrene, Španjolska je preko Morate postigla dva pogotka (5:3), što se kasnije pokazalo kao i konačan rezultat!

U prvih 15 minuta Španjolci su boli bolji, dominantniji i agresivniji u svim segmentima, no u 20. minuti Hrvatska je povela zahvaljujući Pedriu koji je sa svojih 30 metara vratio loptu golmanu Simonu, a on je išao primati i – propustio loptu u gol!

U 38. Ante Rebić ostao je van igre zbog opreme, a hrvatska obrana posve se izgubila i Španjolska je došla do egala. Livaković nas je u prvi trenutak spasio, ali  je na odbijanac naletio Sarabia i pogodio za 1:1!

U 57. minuti Azpilicueta pogodio je glavom za veliki preokret, nakon ubačaja Pedria. Svega 20 minuta kasnije, Španjolci su povećali na 3:1 (Torres).

U 86. minuti Hrvatska je smanjila na 3:2 preko Oršića, a u 92. Pašalić pogađa u španjolsku mrežu za konačnih 3:3!

U produžetku je Hrvatska imala veliku priliku preko Kramarica, međutim španjolski vratar se istaknuo bravuroznom obranom! U 100. minuti Španjolska stiže do prednosti, a za 2-1 pogodio je Morata. Svega dvije minute kasnije Oyarzabal povećao je na 5-3!

Španjolska ide u četvrtfinale….

Detaljnije donosimo sutra u Dnevniku Dubrovačke televizije od 18 sati!