Danska je teže nego što se očekivalo u prvom kolu drugog kruga Eura pobijedila Island 28:24 kojem je zbog korone nedostajalo čak šest igrača. Danska je tek u završnici susreta uspjela slomiti žilavi i hrabri Island koji se borio koliko je mogao, ali kvaliteta i širi kadar Danske je odlučio pobjednika, piše Index.hr

Island je bolje ušao u susret, vodio je 4:2, 6:4, no Danska je u drugom dijelu prvog poluvremena zaigrala daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist. U 25. minuti Danska je stigla do tri gola viška (15:12), a u 28. minuti je imala i +4 (17:13). U nastavku susreta aktualni svjetski prvaci su držali prednost i na koncu slavili s 28:24.

Dansku su do pobjede predvodili Mathias Gidsel s devet golova, te Lasse Svan i Mikkel Hansen sa po pet pogodaka. Odličan je bio i Kevin Moller sa 14 obrana. U islandskim redovima najefikasniji je bio Omar Ingi Magnusso s osam golova.

Loša vijest za Hrvatsku
Pobjeda svjetskih prvaka nije dobra vijest za rukometaše Hrvatske jer nakon poraza od Crne Gore te očekivanih pobjeda Francuza nad Nizozemcima te Danaca nad Islanđanima, momčadi Hrvoja Horvata potrebno je čudo nad čudima za plasman u polufinale.

Samo jedna reprezentacija smije ostvariti više od šest bodova kako bi Hrvatska ostala u igri, a Francuska je pobjedom protiv Nizozemske na dobrom putu da prekorači tu brojku, dok se isto očekuje i od Danske.

Momčadi Hrvoja Horvata treba scenarij u kojem bi si ostatak skupine međusobno razgrabio bodove, da bi se na drugom mjestu zatvorio krug reprezentacija od šest bodova u kojem bi odlučivala gol-razlika. Svaka pobjeda favorita skupine tako je udarac za nadanja Hrvatske. Francuskoj i Danskoj sad trebaju još svega dvije pobjede kako bi i definitivno izbacile Hrvatsku s prvenstva.

Hrvatska u subotu od 20:30 igra upravo protiv Danske, a do kraja je čekaju još Island i Nizozemska. Hrvatska mora pobijediti u sva tri susreta i nadati se kiksevima Francuza i Danaca, piše Index.hr