Košarkašice dubrovačke Raguse u okviru drugog kola skupine L EuroCupa poražene su u Gospinom polju od Flammes Carola 47:78. Francuski predstavnik i prije početka ovog dvoboja imao je ulogu apsolutnog favorita koju je na koncu i opravdao.

Već na samom startu utakmice Francuskinje se odvajaju na 9:0 a do kraja prve četvrtine svoju prednost su podigle i na +14 (29:15).

Ipak nakon početne vidne impresioniranosti protivnikom, Dubrovkinje se u drugoj četvrtini uspjevaju konsolidirati i počinju pružati sve bolji otpor favoriziranom protivniku. Prvenstveno zahvaljujući sjajnoj obrani, te u tim trenucima vrlo dobrom vanjskom šutu, do kraja druge četvrtine zaostatak su uspjele smanjiti na -9, pa se na predah otišlo sa rezultatom (32:41) u korist gošći.

Dobra druga četvrtina bila je dodatni poticaj našim prvakinjama koje su u nastavak susreta ušle još energičnije te u 23. minuti utakmice prišle na -6 (37:43), no bliže od toga ipak nisu mogle.

Francuski tim nakon toga značajno je potigao intezitet obrane, a vanjski šut koji je u prvom poluvremenu služio Dubrovkinje u nastavku je gotovo potpuno stao pa je individualna kvaliteta gošći s protokom vremena sve više dolazila do izražaja. Već do kraja 3/4 Flammes Carolo odmakao se na +22 (61:39) te u potpunosti slomio otpor Raguse, pa je razlika do kraja susreta samo nastavila rasti sve do konačnih +31 u korist francuskog tima.

Brianna Fraser sa 20 poena, 8 skokova, 4 asistencije, 3 blokade i ukupnom valorizacijom 32 bila je prvo ime susreta. Pored nje u gostujućem timu istakle su se također Nikolina Milić sa 18 poena i 11 skokova, te Ingrid Tanqueray sa 11 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Kod domaćina najefikasnija bila je Lea Hajdin sa 11 poena, 9 je postigla Lina Strilić, 8 Iva Todorić, dok su po 6 ubacile Carmen Miloglav i Ana Vrsaljko.

Iskusna Zadranka Ana Vrsaljko za naš je portal dala i svoje viđenje ovog dvoboja:

“Rekla bih da smo odigrali odličnu utakmicu, mada tako rezultat ne pokazuje. Njihov trener i igračice su izjavili da nisu očekivali da će se tako namučiti i da rezultat takoder nije mjerilo stvarne utakmice. Šteta što nas nije pomazio šut ali nimalo. Svi smo ekipno bili očajnog postotka šuta ali borile smo se i dale sve od sebe. One su definitivno najače u našoj skupini i žao mi je što pri rezultati 37-43 nismo realizirali par napada za redom i tu smo krenule nizbrdo.. Glupo je reći kad izgubiš da je bilo ok.., ali stvarno smo se trudile.. i na kraju mislim da možemo biti zadovoljne prikazanim. Sad još hrabrije očekujemo sljedećeg protivnika.”

ŽKK Ragusa – Flammes Carolo Basket 47:78 (15:29, 17:12, 7:20, 8:17)

Nakon dva odigrana kola Ragusa ima dva poraza i nalazi se na posljednjem 4. mjestu u skupini. U sljedećem kolu košarkašice Raguse na svom će terenu ugostiti francuski UFAB Angers (9. studeni 2022, 19.00 sati).

IZVOR: zenska-kosarka.com