Košarkašice Raguse u prvom kolu skupine L EuroCupa poražene su na gostovanju u Češkoj od KP Brna rezultatom 71:68. Bio je to jedan čvrst i do samog kraja izjednačen dvoboj u kojem je Ragusa u samoj završnici propustila svoje prilike da upiše i pobjedu protiv favoriziranog domaćina.

Hrvatski prvak sjajno je otvorio dvoboj te poenima Line Strilić i Romane Stojanović poveo sa 5:0, no domaćin vrlo brzo hvata konce igre i odgovara serijom 10:0 za vodstvo od 10:5 nakon nešto više od 4 minute igre. Ragusa se uspjela vratiti na 12:12 ali do kraja prve četvrtine češki tim napravio je seriju od 8:3 za vodstvo +5 nakon prvih 10 minuta. (20:15).

Kroz drugu četvrtinu Ragusa je uspjela zadržati korak i na predah se otišlo sa potpuno izjednačenim rezultatom (34:34).

Početkom nastavka domaćin podiže tempo te se uspijeva odvojiti i na maksimalnih +9 (48:39) u 25. minuti utakmice. Dubrovkinje se nisu predale te su do kraja trećeg perioda igre zahvaljujući sjajnoj obrani i raspoloženom triju (Hajdin, Todorić, Miloglav) u napadu, potpuno uhvatile priključak i stigle do izjednačenja, pa se u završnih 10 minuta utakmice ušlo sa rezultatom 52:52.

Dobar završetak trećeg perioda igre dodatno je napunio samopouzdanjem igračice Raguse koje su nastavile u dobrom ritmu i 33. minuti utakmice imale i šest poena prednosti (61:55), no potom je uslijedio blagi pad u igri našeg prvaka što domaćin koristi i i ponovno vraća prednost na svoju stranu. Na nešto više od dvije minute do kraja bilo je +5 za domaćina (68:63), poenima Line Strilić i Carmen Miloglav Ragusa se vratila na samo poen zaostatka (67:68) pa je u posljednjoj minuti uslijedila prava drama. Na 40 sekundi do kraja Anezka Kopecka realizirala je jedno od dva slobodna bacanja za +2 domaćina, sa druge strane uslijedili su promašaji.. najprije Carmen Miloglav za dva, pa potom i Lee Hajdin koja je pokušala šutem za 3 poena. Nakon promašaja Hajdin skok u napadu je ulovila Romana Stojanović no niti ona nije uspjela pogoditi za izjednačenje. Domaćin se nekako obranio, te je potom uslijedio brzi prekršaj Ane Vrsaljko, a oba slobodna bacanja iskoristila je Anezka Kopecka za +4 domaćeg sastava (71:67),14 sekundi do kraja.

Potom se na drugoj strani prema suparničkom košu sjurila Iva Todorić koju nesportskim prekršajem zaustavlja Eva Kopecka i na 4 sekunde prije kraja ponudila Ragusi priliku i za pobjedu u ovom susretu. Iva Todorić imala je dva slobodna bacanja od kojih je iskoristila samo jedno, te je Ragusa iz dodatnog posjeda nakon toga dobila priliku da eventualnom tricom dođe do izjednačenja i produžetka, no nažalost Carmen Miloglav nije uspjela pogoditi posljednji šut na utakmici i slavlje domaćina moglo je početi.

Domaći tim u svojim redovima imao je čak pet igračica sa dvoznamenkastim brojem poena. Najefikasnija bila Tereza Zítková sa 17 poena, 12 je ubacila Eva Kopecka, a po 10 Anezka Kopecka, Sofia Pelander, i Karolina Sotolova.

Kod Raguse Iva Todorić ostvarila je ‘triple double‘ učinak -16 poena, 11 skokova i 10 asistencija (ali je imala i 11 izgubljenih lopti), sjajna utakmicu odigrala je i Romana Stojanović koja je postigla 19 poena, uz 8 skokova, dvije asistencije, te je ujedno bila najbolji strijelac utakmice, i Lina Strilić koja je postigla 12 poena uz 3 skoka.

KP Brno – ŽKK Ragusa 71:68 (20:15, 14:19, 18:18, 19:16)

U sljedećem kolu Ragusa će na svom terenu dočekati francuski Flammes Carolo Basket (2. studenog. 2022, 19:00 sati.) – piše na Zenskakosarka.com