Nakon i posljednje završene utakmice po skupinama Europskog prvenstva posve je jasno: Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C, što ju u osmini finala vodi na drugog iz skupine D – dobro nam poznatu Finsku.

Utakmica Hrvatska – Finska na rasporedu je u nedjelju, 11. rujna s početkom u 14:45 u EuroBasket Areni Berlin, a uživo će se moći pratiti na programu Sport Kluba (SK1) i HRT-a (HTV2). U eventualnom četvrtfinalu Hrvatska će se 13. rujna susresti s pobjednikom utakmice Španjolska – Litva.

Što su o osmini finala imali reći naši reprezentativci odmah po završetku utakmice s Ukrajinom?

Dominik Mavra: „Najbitnije je da budemo bolji u malim stvarima, moramo iz ove utakmice i svih utakmica do sada učiti na svojim greškama. Jaki fokus i obraćanje pažnje na male detalje, prvenstveno obrambeno, a onda i napadački – to je ono o čemu moramo razmišljati.“

Ivan Ramljak: „Utakmici osmine finala pristupit ćemo jednako kao i svakoj do sada, pripremiti se za utakmicu, pripremiti detalje i dati sve od sebe pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti.“

Ostali parovi osmine finala su: Njemačka – Crna Gora, Grčka – Češka, Španjolska – Litva, Slovenija – Belgija, Ukrajina – Poljska, Turska – Francuska te Srbija – Italija.