Otputovali su Toni Perović i Pero Kukuljica na Europsko juniorsko prvenstvo u njemački Essen. Nastupit će u četvercu na pariće s dvojicom članova splitskog Mornara, Nikom Miroševićem Anzulovićem i Gordanom Ćurinom.

U njihovoj kategoriji ukupno je prijavljeno 18 posada. Konkurenti će im biti četverci na pariće Bjelorusije, Bugarske, Poljske, Rumunjske, Srbije, Švicarske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Rusije, Ukrajine, Danske, Estonije, Litve, Norveške i Austrije.

U subotu su kvalifikacije u 11.55 sati, a repasaž u 15.25 sati. Polufinala su u nedjelju, 19. svibnja, od 10.27 sati (start prve polufinalne skupine), dok je A finale u 14.36 sati.

Na Europskom juniorskom prvenstvu pravo nastupa imaju veslači koji su ove godine napunili ili će napuniti 18 godina.

Perović će u Essenu imati debi u dresu reprezentacije na velikim natjecanjima, dok će Kukuljica upisati drugi nastup na Europskom juniorskom prvenstvu. Prvi put je nastupio prošle godine kad je veslao u dvojcu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu u francuskom Gravelinesu s Marinom Perkovićem iz splitskog Mornara te zauzeo 13. mjesto (prvi u ‘C’ finalu).

Naš klub će posebno pamtiti ovogodišnje Europsko juniorsko prvenstvo u Essenu. Prvi put na jednom velikom natjecanju imamo više od jednog člana u sastavu reprezentacije! – piše na službenoj stranici VK Neptun