Hrvatska ženska seniorska reprezentacija briljantno je otvorila nastup na svom jedanaestom Europskom prvenstvu. U danskom Koldingu pobijedila je Mađarsku 24:22 u prvom susretu skupine C. Ova pobjeda ima izuzetnu vrijednost jer Hrvatska je u Dansku, zbog udara korone stigla bez nekoliko ključnih igračica.

HRVATSKA: Bešen -/- , Pijević 10/28, P. Posavec 1/2 , Krsnik 2/3, S. Posavec 2/3, Mičijević 4/10, L. Kalaus2/3, D. Kalaus -/- , Ježić 3/3, Japundža 1/3,
Šimara -/- , Debelić 3/4, Mamić 1/2, Vidak 2/3, Blažević 3/4, Prkačin -/-

MAĐARSKA: Szikora 5/18, Buro 3/11, Szollosi-Zacsik 2/5, Tovizi 1/1, Schatzl 2/2, Kovacsics 1/5 Marton, Lakatos 0/2, Csiszar-Szekeres -/-, Klujber 9/10, Kacsor -/-, Hafra 1/2, Faluvegi 0/1, Lukacs 2/4, Helembai -/- , Tomori 2/2

S obzirom na sve probleme i izostanke ključnih igračica Hrvatska je izvrsno odigrala prvo poluvrijeme. Nakon početnog vodstva, oko deset minute Mađarska preuzima konce igre i kontrolira rezultat, jer je naša reprezentacija platila previsoku cijenu agresivnosti u obrani 3-2-1. Ali kada su se malo navikle na dosta jak kriterij crnogorskih sutkinja Hrvatice su silovito odgovorile. Zaostatak od dva pogotka u 12. minuti (4:6), naše su rukometašice devet minuta kasnije pretvorile u plus dva (9:7), imale dva napada za dodatno povećanje vodstva, ali na žalost nisu uspjele. U završnici prvoga dijela Mađarska je bolje reagirala s brojnim promjenama koje su napravili njihovi treneri i relativno lako su stigle našu prednost, pa se na predah otišlo s izjednačenim rezultatom 12:12. Obje reprezentacije su imale 63% realizacije u prvih 30. minuta.

U nastavku na scenu stupaju Tea Pijević i Ana Debelić. Prva je zaključala svoja vrata u razdoblju kada se rezultat lomio, a igralo pogodak za pogodak. U jednom trenutku Pijević je niz od četiri obrane za redom i čini se potpuno razoružala Mađarice. Kružna napadačica je pak uz sjajnu suradnju vanjskih igračica postigla tri pogotka, ali i dala nemjerljiv doprinos u obrani. Hrvatska je prvi veći korak ka pobjedi napravila u 53. minuti kada je otišla na plus dva 21:19. Tek u 56. uspjele su naše rukometašice pobjeći na tri, a zatim i četiri razlike i definitivno osigurati put do pobjede. U tom razdoblju imala je Hrvatska svoj najduži niz od pet pogodaka za redom, i sa 19:19 pobjegla na 19:23.

Uz sjajnu Teu Pijević i njezinih 10 obrana, puno je dobrih bilo u našim redovima. Službeno kao najbolja igračica susreta Ćamila Mičijević imala je četiri pogotka, ali i bezbroj blokada te obrambenih reakcija. Po tri pogotka postigle su kapetanica Katarina Ježić i Ana Debelić te Valentina Blažević. Čak 11 naših igračica upisalo se među strijelce i to je sjajno saznanje za izbornika Nenada Šoštarića koji je savršeno vodio našu reprezentaciju do 20. pobjede na europskim prvenstvima.

Sljedeći susret Hrvatska igra u nedjelju 06.prosinca u 18.15 h protiv Nizozemske, koja će zbog odgode susreta sa Srbijom (korona virus u srbijanskim redovima) morati igrati dva dana za redom.