Posljednjeg dana individualnog dijela Europskog juniorskog prvenstva u Finskoj za Hrvatsku su osvojena dva europska brončana odličja. U kategoriji do 78 kilograma broncom se okitila Petrunjela Pavić, a u kategoriji preko 78 kilograma medalju istog sjaja osvojila je Helena Vuković.

 

Petrunjela Pavić (do 78 kg) dan je započela dominantnom pobjedom (wazari i ippon) protiv Talijanke Conti. U četvrtfinalu za Petrunjelu je u ovom trenutku presnažna bila mlada zvijezda IJF toura, Portugalka Sampaio. Mlada Dubrovkinja se taktički dobro snašla sa Sampaio i uspjela ju natjerati na dvije kazne, no Portugalka je ipak slavila ipponom.

U naredne dvije borbe Petrunjela je pokazala svoju dominaciju, ali i višu razinu zrelosti nego lani. Pavić prošle godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji nije prošla u drugi krug, a na mlađeseniorskom (U23) je prvenstvu u Gyoru ostala na korak do medalje (5. mjesto). U repasažnom ogledu lakoćom je svladala (ippon) finsku predstavnicu Nykanen, a istim načinom (ippon) pobijedila je i Nizozemku Van Harselaar. Ovo je prva europska medalja za Petrunjelu, pa je osmijeh na licu u potpuno bio opravdan:

– Dan je krenuo baš kako treba. Sve je krenulo super, a tako se na kraju i završilo. Prošle sam godine bila tako blizu medalji, no na kraju ju nisam osvojila. Ove sam godine iz tog razloga bila posebno motivirana. Znala sam da ovaj put neću izgubiti borbu za medalju. Osvojiti svoju prvu europsku medalju neponovljiv je osjećaj.

Marcel Škalec (+100 kg) i Josip Bulić (-90 kg) su zaustavljeni u prvom kolu od gruzijskih predstavnika, a upravo će Gruzija biti protivnik Hrvatske u 1. kolu ekipnog natjecanja EP-a.