Vrlo dobar, ali i očekivan početak nadmetanja naših kadeta na Europskom prvenstvu koje je ove nedjelje počelo u bugarskom gradu Burgasu. U 1. kolu A skupine od doslovno prve minute naši su se mladići nametnuli kao znatno jača, kvalitetnija i brža momčad.

To su znali pretočiti i u rezultat. Od 3:0 nakon nepune tri minute igre, čist poradi mirnoće u nastavku, pa do 6:2 u poluvremenu. U trećoj su četvrtini Rumunji potpuno ‘slomljeni’, Hrvatska je povela 10:3, a tu su razliku naši reprezentativci znali i održati do kraja utakmice.

U drugoj utakmici naše A skupine, Mađarska je bila uvjerljiva protiv Slovačke 20:6. Sutra, odnosno u ponedjeljak, 22. srpnja igra se i derbi za prvo mjesto u A skupini, Hrvatska – Mađarska. Utakmica počinje u 14.00 sati po hrvatskom vremenu.

U sastavu reprezentacije su i dva Jugaša (Josip Tolja i Patrik Kolak) kao i dva igrača KPK (Toni Mozara i Domagoj Čale).

HRVATSKA – RUMUNJSKA 12:5 (4:2, 2:0, 4:1, 2.2)

BURGAS – Suci: Letunovskij (Rusija) i Kikališvili (Gruzija).

HRVATSKA: Čubranić, Budiša 2, Radan, Stojanac 3, Omrčen, Tkalčec, Mozara 1, Cicero 2, Čale 1, Kolak, Tolja 2, Mihaljević, Martinović. TRENER: Denis Šupe.

RUMUNJSKA: D. Dumitru, Sacheti, P. Dumitru, Popovici, Ionescu 2, Brevenel, Gheorge, Orsos, Teodorescu 1, Neamtu 1, Baglamis, Armean 1, Paldiciuc Rusu.

PETERCI: Hrvatska 0-1, Rumunjska 0-1.