Final Fight Championship se i ovog četvrtka vraća u Fight Dome s eventom na kojem dominiraju isključivo MMA borbe. FFC 37 u ring dovodi MMA veterane i mlade nade u kombinaciji koja će sigurno biti za pamćenje, a tu je i meč hrvatskog MMA borca Ivana Erslana kojeg čega vrlo težak zadatak.

U glavnoj borbi večeri nastupaju Brazilac Anderson Goncalves (11-3) i Amerikanac Steve Montgomery (10-5). Goncalves sa svojim rezimeom obećava pravi vatromet u ringu ako se uzme u obzir da su mu samo dvije od četrnaest profesionalnih borbi išle na sudačku odluku. Njegov protivnik Montgomery se vraća u akciju nakon dvije godine pauze s planom da u svoj ‘score’ upiše šesti nokaut karijere.

Što se tiče co-main eventa, radi se o dva borca koji iza sebe skupa imaju više od sto profesionalnih borbi. Alonzo Martinez (47-22-1) do sada je nastupio u čak sedamdest borbi, a njegov protivnik Mike Santiago (21-12) u nešto više od trideset. Martinez također u rezimeu ima i impresivnih dvadeset i šest pobjeda ‘submissionom’, dok se Santiago želi vratiti na pobjedničke staze nakon što je u UFC-u triput izgubio od teških protivnika kao što su Zabit Magomedsharipov i Dan Ige.

A najvažnija borba za hrvatske i regionalne MMA fanove zasigurno će biti meč između hrvatskog poluteškaša Ivana Erslana (6-1) koji se treći put bori u FFC-u, ovog puta protiv veterana Rogera Carrolla (18-17). Erslan u ring ulazi nakon priprema i sparinga s iskusnim MMA borcima kao što su Andrei Arlovski i Darko Stošić, a također se nada da će uskoro dobiti i napad na FFC titulu poluteške divizije koju trenutačno drži Jeremy Kimball. Njegov protivnik Carroll je u 18 pobjeda imao 17 ‘submissiona’ te je jedini je borac kojeg Neiman Gracie nije prisilio na predaju, tako da Erslana čeka velik zalogaj i prava borba.

Ostale borbe donose nastup Keitha Leeja (3-3) koji će u svom FFC debiju nastupiti pred domaćom publikom i to protiv Bellatorova veterana Justina Linna (7-4). Linn ni u ovom nastupu protiv mlade nade nije favorit, ali nije bio niti protiv Aarona Pica u svojoj zadnjoj borbi, dok se Lee nada poći stopama brata Kevina prema eitnim MMA redovima, a cilj mu je dodati četvrti nokaut u svoj rezime.

Event će otvoriti borci u dijametralno suprotnim stadijima karijera. Jake Albinio (3-4) vraća se na borilište nakon skoro tri godine pauze, a ondje ga čeka Kris Berberich (2-4) s Aljaske. Albinio je hrvač koji je nedavno napunio 38 godina i nada se da će pred domaćom publikom ostvariti dominantnu pobjedu. Berberich ima čak sedamnaest godina manje od svog protivnika, a cilj mu je dokazati se u FFC ringu.

FFC 37
Steve Montgomery vs. Anderson Goncalves
Mike Santiago vs. Alonzo Martinez
Ivan Erslan vs. Roger Carroll
Keith Lee vs. Justin Linn
Jake Albinio vs. Kris Berberich