U Puli se u ovim trenucima igra prvenstveni susret 28. kola Prve hrvatske nogometne lige između Istre i Hajduka. Zbog još kratko aktivne zabrane prisustva gledatelja na nogometnim stadionima navijači Hajduka iz Dubrovnika i okolice su došli do zanimljive ideje: zajedničkog gledanja Hajdukove utakmice na otvorenom, uz poštivanje svih aktivnih epidemioloških mjera.

Događaj koji je realiziralo Društvo prijatelja Hajduka Dubrovnik je započeo u 19:00 sati u Gospinu polju, na vanjskom terenu sportske dvorane, uz glazbu, hranu i piće. Prethodno su Hajdukovi navijači organizirali karusel kroz grad, koji je krenuo s parkinga hotela Belveder, te sa navijačkim obilježljima i pjesmama protutnjao kroz Dubrovnik.

Na tribinama igrališta u Gospinom polju se okupilo nešto manje od 500 ljubitelja splitskih bijelih, koji su utakmicu proživjeli u pravoj navijačkoj, južnjačkoj atmosferi, na kakvu smo i navikli na sjeveru poljudskog stadiona, uz prave navijačke rekvizite: zastave, bubnjeve, dlanove i glasnice.

Na ovaj način su se navijači Hajduka u Dubrovniku na najbolji mogući način pripremili za nastavak prvenstva, odnosno na povratak navijača na nogometne stadione, a uz to su još jednom poslali poruku kako Dubrovnik diše za Hajduk.

Opširnije o ovom jedinstvenom sportskom događaju možete pogledati sutra (petak, 12. lipnja) u Dnevniku Dubrovačke televizije od 18 sati.