Malonogometna reprezentacija Hrvatske u Dubrovniku je svladala Bosnu i Hercegovinu 4:0 te tako napravila prvi korak prema plasmanu u posljednji krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

U srijedu je u dvorani Gospino Polje u Dubrovniku započeo turnir Skupine 7 prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Stankovićevi su izabranici snage prvo odmjerili s Bosnom i Hercegovinom.

Hrvatska je povela u osmoj minuti pogotkom Sutona, a nedugo prije odmora isključen je Radmilović, što je Jelovčić kaznio udvostručivši prednost preciznim udarcem s desetak metara.

Već u trećoj minuti nastavka Hrvatska je potvrdila pobjedu, pogocima Sutona u kratkom razdoblju, jednom nakon udarca iz kuta te jednom iz okreta. Hrvatski je reprezentativac tako upotpunio svoj hat-trick.

Pobjedu je u prvom kolu ubilježila i Rusija, koja je nadjačala Švedsku rezultatom 7:3. U drugom se kolu, u četvrtak, 24. listopada, sastaju Rusija – Bosna i Hercegovina te Hrvatska – Švedska, a Hrvatska će ponovno na teren u 20:00 sati.

Kvalifikacije za SP, Skupina 7:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Švedska 0
4. Bosna i Hercegovina 0