Tema sportske emisije TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, bila je – gimnastika tj. Gimnastički klub Dubrovnik.

Nakon dvije godine pauze za veliki broj članova za točno mjesec dana slijedi prvo natjecanje i to u Splitu koji je biti domaćin prvog od dva Regionalna natjecanja ove godine.

Povodom toga, a općenito o ovom sportu u našem gradu, pozitivnim, ali i negativnim stvarima u studiju Dubrovačke televizije gostovale su Karmen Matušić i Nikolina Knežević, trenerice dubrovačkog kluba.

Klub djeluje od 2004., a od strane Grada Dubrovnika plaćen je samo jedan od tri trenera. Više od 200 članova trenira u dvoranama osnovnih škola (Mokošica i Župa dubrovačka), a s obzirom na tip i uvjete koje zahtjeva gimnastika – rade u gotovo pa nemogućim uvjetima. Dvoranu za adekvatne treninge – nemaju, a unatoč silnim problemima, u klubu je iz dana u dan sve više djece, posebno one od vrtićkih uzrasta…

Detaljnije pogledajte u priloženom video prilogu ispod fotografija. Snimku emisije možete pogledati u utorak, 29. ožujka od 17 sati u programu Sportske televizije!