Nekoć dvostruki teškaški prvak i MMA ikona Frank Mir od nedavno je postao dio FFC tima i to u ulozi komentatora.

Frank Mir, koji se može pohvaliti borilačkom karijerom od skoro osamnaest godina, borio se u najvećim organizacijama te pobjeđivao velika imena poput Mirka Filipovića, Antonia Rodriga Nogueire i Brocka Lesnara. Ujedno je i prvi MMA borac koji je dobio mjesto u ‘Kući slavnih sportaša Južne Nevade’ 2016.

‘Baš se veselim angažmanu u Final Fight Championshipu,’ rekao je Mir. ‘FFC je napravio ogroman bum u Las Vegasu i jedva čekam komentirati borbe u više disciplina.’

‘S obzirom na to da sam i sam fanatik što se tiče borilačkih spotova, činjenica da mogu gledati MMA, boks i kick-boksing na jednom mjestu u jednoj večeri, ispunjenje je sna svakog fana,’ dodao je. ‘Cijeli život živim u Las Vegasu i ovaj grad koji ima bogatu borilačku povijest napokon je dobio vlastitu promociju.’

Mir će se kraj ringa pridružiti kolegi komentatoru i borilačkoj legendi Joeu ‘Daddyju’ Stevensonu, a kad se njihovo znanje i iskustvo spoji, fanovi sigurno očekuje prava uživancija. Stevenson je također proveo sedamnaest godina na borilištu prije negoli se umirovio 2017. Pobijedio je Natea Diaza i Melvina Guillarda te je bio i pobjednik druge sezone ‘The Ultimate Fightera’ 2005.

Novi komentatorski tim u akciju kreće već 9. svibnja na FFC-u 36 koji se sada standardno održava u ‘Fight Domeu’ smještenom u poznatom Rio Casinu. Osim uloge FFC komentatora, Frank Mir će također imati ulogu i ambasadora ‘Fight Dome’ branda kojeg će promovirati diljem svijeta.