Izašli su gosti hotela Bellevue na balkone, podigli se sa gotovo svi kupači sa svojih mjesta na hotelskoj plaži, nema tko od njih nije uzeo mobitele u ruke, te snimao. Slika, koju su napravili navijači FUN-a i Porporele, bila je za pet. Stigli su i jedni, i drugi u barkama, sa zastavama, bengalkama, bubnjevima, bilo je i dimnih napretek, i nitko od njih nije štedio dlanove, ni glas…
U jednom trenutku su se ‘narančasti’ oglasili: Rela, Rela, Por-po-rela!, a zatim je stigao odgovor od navijača Porporele: FUN, FUN, Ha-dva-o!

Utakmica? Porporela je slavila te osvojila skupinu ‘B’, i to je bila bolja s 8:4. Tko je igrač utakmice? Milo Leoni je povukao. Bio na kraju prvi strijelac. Tri puta je tresao mrežu ‘narančastih’. Kad se FUN ponadao kako bi mogao nešto napraviti, oglasio se Mavro Farčić, i to dva puta. FUN je promašio ‘kišu’ igrača više, a imao je čak devet takvih prilika više nego Porporela.

Uoči utakmice, koja je odlučivala tko će biti prvi, a tko drugi u skupini ‘B’, oba sastava su već bila osigurala plasman u četvrtfinale, želja je bila pobjedom u eventualnom polufinalu izbjeći aktualnog prvaka, Kokote, koji su uzeli prvo mjesto u skupini ‘A’. Ali, kad je cilj otići do kraja, tad je, kažu, svejedno tko je kad suparnik. Treba dobiti četvrtfinale, polufinale i finale. Ne smije tu biti greške. Sad u skupini može.

Konavoski derbi, kojim je otvoren zadnji dan natjecanja u skupinama, na Bellevueu, pripao je Kamen malom, koji je dozvolio Pasjači Popovići samo jedan jedini pogodak u svojoj mreži, i to je s gola na gol pogodio Vlaho Bošković, ali vrlo brzo je stigao odgovor – i Lukša Lasić je prevario svog kolegu na vratima sastava iz Popovića, te je taj dvoboj završio 1:1.

Crvene stijene Orašac i Lozica su odlučivali tko će biti treći, a tko četvrti u skupini ‘B’. Lozica je povela 2:0, 3:1 i 5:2. Đivo Buconić je bio trostruki strijelac. U zadnjoj četvrtini dva pogotka ekipe iz Orašca, ali za izbjeći poraz trebao joj je još jedan. Međutim, kad uspiješ suparnika svesti na samo četiri postignuta pogotka, a to je uspjela Lozica s Ivanom Džakulom na vratima, onda je sve za pet.

Zadnja utakmica Uvala Lapad – Kokoti. Prvak uvjerljiv. Potvrdio je prvo mjesto u skupini. Sve tri pobjede, kao i Porporela u skupini ‘B’. Prekrasan je bio pogodak ‘desetke’ poraženih, Marka Bautovića. Kokoti su vodili 9:2 kad je Bautović dobio pljesak i postigao treći pogodak za Uvalu Lapad, koja i treći put nije bila kompletna. Nada se kako će odigrati još najmanje dvije utakmice, kako će proći osminu finala, te obraniti mjesto među osam najboljih. Kokoti pak priželjkuju kako će u završnici biti također jači. Oni, kao i Kamen mali Cavtat, te Porporela i FUN H2O Mlini iz druge skupine, čekaju protiv koga će igrati u četvrtfinalu. Uglavnom, skupine su završene. Tko želi biti prvak nema više pravo na poraz. Mora dobiti sve do kraja.

Ponosan je bio sudac Mateo Konsuo nakon što je priveo kraju sve četiri utakmice posljednjeg 3. kola u skupinama ‘A’ i ‘B’.

SKUPINA ‘A’, 3. KOLO

Pasjača Popovići – Kamen Mali 1:14

BELLEVUE Sudac: Mateo Konsuo

PASJAČA POPOVIĆI: Vlaho Bošković (1), Marko Smišljan, Lukša Klaić, Vlaho Kojan, Ivo Paškov, Vlaho Stanojević, Robert Drobac, Niko Bratoš, Marko Kortizija.

KAMEN MALI: Lukša Lasić (1), Mihajlo Vragolov (3), Andrej Drobac (1), Nikša Drobac (1), Marko Piplica, Dinko Guljelmović (1), Pero Banac, Goran Jerković (1), Nikša Vragolov, Karlo Šabić, Đivo Bobić (2), Damjan Drobac (2), Gašpar Butigan, Ivica Ucović, Mijo Vojnić (2). Voditelj: Andrej Drobac.

Četvrtine: 1:3, 0:5, 0:1, 0:5

 

Uvala Lapad – Kokoti 3:15

BELLEVUE Sudac: Mateo Konsuo

UVALA LAPAD: Tin Bendiš, Ivan Bonić, Ivan Knežević (1), Vinko Milat, Toni Bašica, Olaf John, Paulo Bego, Marko Bautović (2).

KOKOTI: Mladen Miloslavić, Ivan Srijemsi, Maro Gigović (1), Nikša Matušić (1), Cvijeto Radović (1), Ivica Duždević (2), Jure Čučka (3), Pavo Čučka (2), Vicko Kisić, Paulo Čulić, Toni Monković (2), Bruno Čulić (2), Vlaho Krkić (1). Voditelj: Ivo Žeravica i Josip Miljak.

Četvrtine: 1:4, 0:3, 2:3, 0:5

Poredak: 1. Kokoti 9 bodova, 2. Kamen mali 6 bodova, 3. Pasjača Popovići 3 boda, 4. Uvala Lapad bez boda.

 

SKUPINA ‘B’, 3. KOLO

FUN H2O Mlini – Porporela 4:8

BELLEVUE Sudac: Mateo Konsuo

FUN H2O MLINI: Nikola Burđelez, Maro Martić (1), Ivo Borovina, Nikola Grbić, Ivo Vlašić, Tomislav Bulum, Maroje Burđelez (1), Maro Dabelić (1), Mato Miloslavić (1), Lino Glavočić, Baldo Tomaš, Vedran Kuzman. Voditelji: Jakov Blašković i Mario Vlašić.

PORPORELA: Ivan Ljuban, Darko Surla, Gorazd Surla, Leo Bakarić, Mavro Farčić (2), Miran Bilić, Milo Leoni (3), Željko Margaretić (1), Ivan Boban (1), Ivo Ucović, Dino Baralić, Robert Fiorenini, Ilar Savinović (1). Voditelj: Ante Đapić.

Četvrtine: 1:2, 1:2, 2:3, 0:1

 

Crvene stijene – Lozica 4:5

BELLEVUE Sudac: Mateo Konsuo

CRVENE STIJENE: Maroje Vukić, Nikola Kolanović, Vlaho Jemin, Frano Kordić (1), Ivan Ljubimir, Ante Vidović, Miho Lončarić (2), Hrvoje Vukić, Davor Rakiđija, Miho Zelen (1), Josip Zlošilo. Voditelj: Željko Milić.

LOZICA: Ivan Džakula, Božidar Novak, Nikola Mozara (1), Đivo Buconić (3), Paolo Miljanović (1), Cvijeto Baule, Srđan Jovančević, Juraj Potrebica, Demir Čatović, Vlatko Pavlović, Mirko Nižić, Goran Mičeta, Lorenco Capurso. Voditelj: Nikša Crnčević.

Četvrtine: 0:2, 1:1, 1:2, 2:0

Poredak: 1. Porporela 9 bodova, 2. FUN H2O Mlini 6 bodova, 3. Lozica 3 boda, 4. Crvene stijene Orašac bez boda.
DO KRAJA
Petak, 11. kolovoza/Danče, razigravanje

16.15 sati, susret O: PVG Gruški mul – Plaža ispod katamarana

17.05 sati, susret P: Srebreno – Sovrnja Doli

17.55 sati, susret R: Plaža Bellevue – Uvalica

18.45 sati, susret S: Turčin Danče – Komarda

Nakon zadnje utakmice ždrijeb tko će na koga u osmini finala

Ponedjeljak, 14. kolovoza/Bellevue, osmina finala

16.15 sati:, susret T Uvala Lapad (četvrti iz skupine A) – pobjednik susreta O, P, R ili S

17.05 sati, susret U: Crvene stijene Orašac (četvrti iz skupine B) – pobjednik susreta O, P, R ili S

17.55 sati, susret V: Pasjača Popovići (treći iz skupine A) – pobjednik susreta O, P, R ili S

18.45 sati, susret Z: Lozica (treći z skupine B) – pobjednik susreta O, P, R ili S.

Četvrtfinala

16.15 sati (susret 1): Kamen mali Cavtat – pobjednik susreta Z

17.05 sati (susret 2): FUN H2O Mlini – pobjednik susreta V

17.55 sati (susret 3): Kokoti – pobjednik susreta U

18.45 sati (susret 4): Porporela – pobjednik susreta T.

Polufinala

16.45 sati: pobjednik susreta 1 – pobjednik susreta 4

17.45 sati: pobjednik susreta 2 – pobjednik susreta 3