Povodom osvajanja 23 medalje na Zimskom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu, gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku Plivačkom klubu Jug. Prenosimo je u cijelosti:

“Dragi Jugaši,

što drugo reći osim, svaka čast! Ovo je zaista bio veličanstveni nastup na Zimskom prvenstvu Hrvatske gdje ste osvojili čak 23 medalje u raznim disciplinama, za što je itekako uvelike zaslužan i vaš trener Frane Ćirak. Prvi put nakon 10 godina PK Jug ima seniorskog prvaka zahvaljujući impresivnom talentu Maria Šurkovića koji je osvojio još devet zlatnih i sedam srebrnih medalja. Velike čestitke također idu Michelu Brassardu koji treba biti vrlo ponosan na svoje dvije srebrne i brončane te jednu zlatnu medalju, a zajedno su s Markom Baletinom i Đivom Damićem zaslužili jedno zlato i jedno srebro u štafeti.

Siguran sam da je ovo za sve vas jedan odličan poticaj za daljnje fantastične rezultate, ali nadam se da ste svjesni kako bez sumnje inspirirate mladiće i djevojke koji će se jednog dana tek početi baviti sportom. Ovakvim fantastičnim rezultatima dokazujete da za vas granice ne postoje i da se možemo veseliti svim novim natjecanjima koji su pred vama.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković”