Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas Stjepa Roka, člana Judo kluba “Dubrovnik 1966.” i seniorskog prvaka Hrvatske u judu.

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Dživo Brčić uputili su čestitke dubrovačkom sportašu te, također prisutnima, glavnom treneru Mateu Semizu i predsjedniku Judo kluba “Dubrovnik 1966.” Franu Stjepoviću na ovom, ali i drugim sportskim uspjesima.

Stjepo Roko do zlatne medalje stigao je na Prvenstvu Hrvatske za seniore održanom u Splitu ostvarivši pobjede u sve četiri borbe. U finalnoj borbi u svojoj kategoriji do 73 kilograma bio je bolji od Marina Franušića, člana Judo kluba Zagreb.

Ova titula dodatno je vrijedna jer označava povratak Stjepa Roka na tatami nakon tri godine izbivanja. Zlatna medalja dosadašnji je najveći uspjeh bivšeg juniorskog prvaka i seniorskog doprvaka Hrvatske.

Tijekom prijema razgovaralo se o stanju u dubrovačkom profesionalnom sportu s naglaskom na pokrenutim investicijama Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Ovom prilikom gradonačelnik Franković najavio je nova ulaganja s naglaskom na dvoranske sportove. Kazao je kako uz energetsku obnovu postojeće sportske dvorane, koja će se financirati EU sredstvima, Grad u ovoj godini također planira uređenje bivše stanice za tehnički pregled u tzv. dvoranu „Gladijator“, a koja će također biti dostupna svih sportskim klubovima. Nova sportska dvorana, koja je u fazi projektiranja, gradit će se pored postojeće.

Judo klub „Dubrovnik 1966“ svoje korijene vuče još od prvog dubrovačkog judo kluba „Nacui“, osnovanog 1966. godine, nekoliko mjeseci nakon prve javne prezentacije ovog olimpijskog sporta i borilačkih vještina u našem gradu.